‘Oversteken naar de Gamma is levensgevaarlijk!’ [BOL]

Geplaatst op 15-11-2023 11:53
Bron          

Elke maand loopt Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar met bewoners Jos Hania en Bob van Eikeren door Leidschenveen-Ypenburg. De heren zijn beide in het stadsdeel actief voor de lokale politieke partij. Tijdens afgelopen  wijkschouw hebben ze met verbazing gekeken naar de gevaarlijke verkeerssituatie Oude Middenweg en het Pijlkruidveld. Deze situatie is ontstaan na de annexatie door de gemeente Den Haag. De onvoltooide inrichting van nu het  stadsdeel Leidschenveen kwam abrupt tot een stilstand. Zo ook de situatie rond de Oude Middenweg en Pijlkruidveld. Zo stopt het voetpad langs het Pijlkruidveld halverwege ter hoogte van het Marjoleinveld. 

Hart voor Den Haag-raadslid Arjen Dubbelaar: “Voetgangers en fietser op de kruising Oude Middenweg en Pijlkruidveld zitten elkaar in de weg. Er is geen veilige oversteek plaats voor voetgangers, dus nemen ze het fietspad. Na de  oversteek is er voor de fietsers geen fietspad richting Gamma, dus nemen ze het veel te smalle voetpad waar ze ook het in- en uitrijdende autoverkeer hinderen. Ook zijn aan de Oude Middenweg een aantal grote kantoorgebouwen met  honderden medewerkers die tijdens hun pauzes de oversteek naar het Pijlkruidveld moeten maken richting winkelcentrum. Het is oversteken met gevaar voor eigen leven!” 

Bewoners verbaasd 
Regelmatig is door verschillende instelling deze gevaarlijke en onvoltooide situatie aangedragen. Het is nooit serieus opgepakt door de gemeente Den Haag. Bewoners waren verbaasd toen in juni 2023 de verkeerslichten voor de  tramovergang bij de kruising Oude Middenweg en Pijlkruidveld in drie weken werden vervangen en er weer geen verbetering voor de onveilige situatie was aangebracht. 

“De slogan die de gemeente Den Haag gebruikte in de flyer voor de werkzaamheden, ‘Nieuwe verkeerslichten voor een veiliger kruispunt’ was een beetje raar. Het kruispunt is nog steeds hetzelfde, alleen nu met nieuwe tram- verkeerslichten. De verkeerssituatie op de Oude Middenweg verdient verbetering”, aldus raadslid Arjen Dubbelaar. 

Hart voor Den stelt schriftelijke vragen over de verkeerssituatie op de Oude Middenweg. 

===