Bewoners Leidschenveen-Ypenburg in gesprek met Haagse raad [GDH]

Geplaatst op 30-06-2023 13:06
Bron           Foto: Martijn Beekman

Ruim 50 bewoners uit stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg spraken woensdagavond 28 juni met gemeenteraadsleden tijdens de bijeenkomst Raad in de Stad bij het ROC Mondriaan. Deelnemers 
kwamen met verschillende ideeŽn om Leidschenveen-Ypenburg nog mooier te maken, die vervolgens werden gepresenteerd aan alle aanwezigen. Bewoners gaven onder andere aan dat zij meer aandacht  willen voor activiteiten voor jongeren in Leidschenveen-Ypenburg. Ook is er behoefte aan meer ontmoetingsplekken en het verbeteren van de verkeersveiligheid. De aanwezige raadsleden gaven aan dat ze  de input van de bewoners waarderen en deze punten ter sprake zullen brengen in de raad. 

Raadslid Arjen Dubbelaar was voorzitter van de avond. ĎDe raad vindt het belangrijk om op verschillende plekken met bewoners in gesprek te gaan. We hebben goed geluisterd naar wat er speelt in Leidschenveen-Ypenburg. Daar praten we binnenkort verder over in de gemeenteraad.í De gemeenteraad neemt belangrijke beslissingen over de stad en vertegenwoordigt alle inwoners van Den Haag. 
Dit werk kunnen de raadsleden niet zonder inbreng uit de stad. Met Raad in de Stad gaat de gemeenteraad langs alle stadsdelen in Den Haag om in gesprek te gaan met bewoners om te horen wat er leeft in 
de wijken. Met initiatieven zoals Raad in de Stad en Gast van de raad, waarbij bewoners worden uitgenodigd om op bezoek te komen tijdens een raadsvergadering, wil de gemeenteraad de betrokkenheid van de stad te vergroten. 

===