De gemeente maakt dit najaar het kruispunt Laan van Leidschenveen/Vrouw Avenweg/Cor Spaanslaan veiliger voor fietsers en voetgangers. Werkzaamheden starten!

Geplaatst op 08-09-2020 09:50
Bron           Gemeente Den Haag


Laan van Leidschenveen: verbeteren verkeersveiligheid kruispunt
De gemeente maakt dit najaar het kruispunt Laan van Leidschenveen/Vrouw Avenweg/Cor Spaanslaan veiliger voor fietsers en voetgangers.

Wat er gebeurt
Verleggen van de oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers over de Laan van Leidschenveen.
Verplaatsen van de oversteekplaats voor voetgangers op de Vrouw Avenweg naar de Laan van Leidschenveen.
Verleggen van het fietspad Cor Spaanslaan naast het voetpad.
Werkzaamheden aan het kruispunt Laan van Leidschenveen/Vrouw Avenweg/Cor Spaanslaan 
Planning
De werkzaamheden starten op 14 september 2020 en duren tot half november 2020. Het werk wordt in 3 fasen uitgevoerd. De voorlopige planning is als volgt:

Fase 1 - maandag 14 september tot en met vrijdag 9 oktober
Fase 2 maandag 12 oktober tot en met vrijdag 6 november
Fase 3 maandag 9 tot en met vrijdag 13 november
Werkzaamheden HTM
Tijdens het werk aan de Laan van Leidschenveen, voert ook de HTM werkzaamheden uit. De HTM start op 3 augustus bij het NS-station Den Haag Ypenburg en het ov-station voor RandstadRail 3, 4 en de E-lijn. De gemeente en HTM hebben het werk op elkaar afgestemd. De gemeente werkt aan beide oversteekplekken tegelijk. Hierdoor kan het openbaar vervoer tijdens het werk aan de kruising gewoon blijven rijden. Informatie hierover leest u op de website van HTM(externe link).

Bereikbaarheid
Tijdens fase 1 is de Laan van Leidschenveen alleen rijrichting vanaf het station naar de A12 open voor verkeer. In de 2e fase is de laan in de tegengestelde rijrichting, vanaf de A12 naar het station open voor verkeer. Tijdens de 3e fase wordt het gehele werkgebied voor gemotoriseerd verkeer afgesloten.Rood is de omleiding vanaf A12 richting Leidschenveen. Groen is van of naar Cor Spaanslaan vanaf A12. Blauw is van of naar Vrouw Avenweg// Haagoord

Voor fietsers geldt per fase een omleiding.


Meer informatie
Heeft u vragen of opmerkingen over de werkzaamheden van de gemeente? Neem dan contact op met Paul Ebben, projectorganisatie verkeersveiligheid van de gemeente, via verkeersveiligheid@denhaag.nl.

   ====