12 februari: Meer Bomen Nu

Geplaatst op 07-02-2023 13:42
Bron          

Op zondag 12 februari organiseert Meer Bomen Nu een landelijke doneer-een-zaailing-dag!  
Op honderden locaties in het land kunnen tussen 14 en 16 uur zaailingen worden ingeleverd. Ook bij Bomenhub GeuzeGroen (tegenover Edisonstraat 200) in Zoetermeer.  
Het doel is om circulair boomgebruik in de gemeente te bevorderen: op onze bomenhub kunnen zaailingen die op één plek ongewenst zijn gebracht worden en door mensen die bomen  willen planten weer opgehaald worden.  
In bijna iedere tuin is wel een jonge boom of struik te vinden die te weinig licht krijgt of ongewenst is. Dus verzamel zaailingen en stekken uit eigen tuin en breng ze naar ons toe. Meer  informatie vind je op https://meerbomen.nu/doneereenzaailingdag/  
Wie: Meer Bomen Nu Bomenhub GeuzeGroen 
Waar:  Edisonstraat t.o. nummer 200, 2722 PW Zoetermeer 
Wanneer: zondag 12 februari van 14 - 16 uur  
 
Meer Bomen Nu 
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al één  miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met  vrijwilligers scheppen of trekken wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel  kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur! 

===Klik hier voor alle nieuwsberichten