Stichting Migrascoop stopt met de begeleiding van statushouders in Ypenburg

Geplaatst op 05-12-2019 11:31
Bron           Persbericht Stichting Migrascoop

De Stichting Migrascoop is ontstaan vanuit een burgerinitiatief van betrokken Haagse inwoners. De Stichting Migrascoop heeft zich de afgelopen vier jaar professioneel ingezet voor de participatie en integratie van statushouders. Een bredere aanpak, met nadruk op kleinschaligheid en de menselijke maat. Deze aanpak verhoogt de integratie van de statushouders aanzienlijk. Zowel de statushouder als de samenleving zijn hierbij gebaat. 

 De Stichting Migrascoop voelt zich helaas gedwongen om de werkzaamheden van de stichting per 31 december 2019 stop te zetten. 

De gemeente Den Haag kan tot op heden en ondanks herhaalde verzoeken geen duidelijkheid geven of de subsidie 2020 gecontinueerd wordt. De Stichting Migrascoop kan haar betaalde medewerkers hierdoor geen garantie bieden voor de salarissen die vanaf januari 2020 moeten worden uitbetaald. 

De medewerkers van de Stichting Migrascoop en de ruim 200 statushouders van de groepslocaties in Den Haag (Koolwitjelaan, Jupiterkade, Pompstationsweg en Scheveningse-weg) zijn inmiddels op de hoogte.

*****

Klik hier voor alle nieuwsberichten