Planning voor het ondegronds plaatsen van de afvalverzamelcontainers van de milieustraatjes in Leidschenveen

Geplaatst op 15-11-2019 17:10
Bron           BOL

Het intensieve overleg vanaf eind-2016 van vertegenwoordigers van BOL met de gemeente werpt zijn vruchten af!
Vorige maand kon worden bekendgemaakt dat de gemeente Den Haag nu al akkoord is met de ‘zomerregeling 2020' voor het wekelijks aan huis inzamelen van het restafval in de periode 1/5 tot 1/10 2020. Het gft en het PMD blijven dan alternerend een keer per 2 weken aan huis worden ingezameld.

Nu is ook bekend geworden dat alle 8 milieustraatjes in Leidschenveen hetzelfde zijn uitgerust met verzamelcontainers voor glas, resp. papier/karton en pmd. Verzamelcontainers voor kleding staan niet in alle milieustraatjes: deze zijn eigendom van het Leger des Heils en mogen met toestemming van de gemeente alleen op een beperkt aantal locaties worden geplaatst. Kapotte lampen en elektrische, of electronische apparaten kunnen alleen naar het milieustraatje bij het Winkelcentrum Leidschenveen worden gebracht, resp. worden afgegeven bij bouwmarkten, of naar het afvalstation van de Haagse Milieu Service (HMS) op de Plutostraat in Den Haag.
Uiteraard moeten de bewoners ook zelf er voor zorgen dat de milieustraatjes schoon blijven en er ook niet afval achterlaten dat er niet thuis hoort: zie bijgaande foto’s hoe het niet moet!


De planning van de gemeente voor het ondergronds plaatsen van de afvalverzamelcontainers van de 8 milieustraatjes in Leidschenveen is nu ook bekend, als volgt:
> Eind mei 2020 start de gemeente met een inventarisatie welke locaties van de milieustraatjes in Leidschenveen het beste worden gebruikt.
> Begin juni 2020 start het onderzoek naar geschikte locaties ondergronds.
> Begin oktober 2020 start de besluitvorming en kunnen bewoners inspraak leveren op de voorgestelde locaties.
> Eind 2020/begin 2021 zullen de ondergrondse afvalverzamelcontainers worden geplaatst.

*******