Politie waarschuwt voor nepshops feestmaanden.

Geplaatst op 15-11-2019 11:41
Bron           seniorenweb

Politie waarschuwt voor nepshops feestmaanden.

Kijk bij online aankopen goed of de webwinkel wel te vertrouwen is. Dat adviseert de politie, met de feestmaand december voor de deur.

Veel mensen kopen online van alles om cadeau te doen met Sinterklaas of Kerstmis. Daarom duiken in deze tijd van het jaar veel meer online nepwinkels op dan in andere periodes. Ze adverteren vaak agressief en stunten met prijzen. Dit allemaal om mensen naar hun site te lokken. Wie wat bestelt, is zijn geld kwijt en krijgt geen spullen opgestuurd.

Welke oplichting?
Dit jaar sloot de politie al tweehonderd nepwinkels op internet. Ze zijn op drie manieren actief.

 1 .Een winkel met een fantasienaam verkoopt goedkope merkproducten.
2 . Oplichters kopen namen van webwinkels die zijn gestopt. De naam is vaak nog wel bekend bij mensen. U herkent ze aan slecht vertaalde onderdelen. Bijvoorbeeld 'Hete aanbieding' voor een koopje.

 3 . Criminelen maken webwinkels aan die bijna dezelfde naam hebben als bekende ketens of bedrijven. Aan de naan koppelen ze een extra woord, zoals actie, shop, deals, Nederland of uitverkoop. Dit heet spoofing.
Betalen bij webshops
4 . Bij veel nepshops kunnen klanten niet met een creditcard of via iDEAL betalen. Het betaalverzoek komt in een mailtje. Dat is meestal niet pluis. De politie zegt dat u beter kunt betalen met een creditcard, PayPal of AfterPay. 
Als er dan iets misgaat, krijgt u het geld terug.

*****