8 augustus : Barbie als Ambassadrice Duurzaamheid

Geplaatst op 05-07-2024 10:10
Bron          

Donderdag 8 augustus 2024, van 10:30 tot 12:00 | Bibliotheek Leidschenveen 
Interactieve lezing van kunstenaar Angelique Schipper. 

In de expositie 'De nieuwe kleren van de koningin' zijn 65 Barbies aangekleed met afvalverpakkingen: stof tot nadenken! Hiermee vraagt kunstenaar Angelique Schipper aandacht voor het thema  duurzaamheid in de kledingindustrie. Haar eerste sprookje ‘De nieuwe kleren van de koningin’ heeft geleid tot deze Barbie-tentoonstelling, tot en met 28 augustus te zien in bibliotheek Leidschenveen. 

In de lezing vertelt Angelique over haar achtergrond: hoe zij in 2008 het roer heeft omgegooid van manager naar schrijfster en hoe zij in het schrijfproces van haar sprookjesboek tot een barbietentoonstelling  is gekomen. 
Aan de hand van diverse barbies uit de tentoonstelling laat Angelique zien hoe zij de barbies heeft aangekleed met afval en wil zij de deelnemers stimuleren na te denken over het maken van duurzamere  keuzes.         

Angelique Schipper 
Angelique is schrijfster, spreekster, organisator en zet zich in voor talentontwikkeling en duurzaamheid. Haar droom is de jonge geschiedenis van de Industriële Revolutie en de gevolgen zichtbaarder te  maken. Dankzij het project POP-up-Schrijfbureau voor Stichting Talentenloods heeft zij in een half jaar tijd 14 duurzame sprookjes geschreven. De tentoonstelling "De nieuwe kleren van de koningin" komt  voort uit het eerste sprookje voor Schippers' Duurzame Sprookjesboek.  


===

Klik hier voor alle activiteiten