2 juli t/m 28 augustus: Barbie-tentoonstelling: De nieuwe kleren van de koningin

Geplaatst op 02-07-2024 20:15
Bron          

Dinsdag 2 juli 2024 t/m woensdag 28 augustus 2024 | Bibliotheek Leidschenveen 
Expositie van kunstenaar Angelique Schipper. 

In deze expositie zie je 65 Barbies aangekleed met afvalverpakkingen: stof tot nadenken! Hiermee vraagt kunstenaar Angelique Schipper aandacht voor het thema duurzaamheid in de kledingindustrie. Haar  eerste sprookje ĎDe nieuwe kleren van de koninginí heeft geleid tot deze Barbie-tentoonstelling. De tentoonstelling haalde het landelijke nieuws. De poppen zijn tentoongesteld in twee rode antieke vitrines . Kom je ook kijken? 

"De IndustriŽle Revolutie begon met een tekort aan kleding, terwijl er nu een overschot is en de kledingindustrie tot een van de vervuilendste industrieŽn behoort", zegt Schipper. De barbies zijn aangekleed  met afval: van wikkels om paaseitjes, papieren handdoekjes, snoepzakjes, schuursponsjes en een deel van een paraplu. 

Angelique Schipper 
Angelique is schrijfster, spreekster, organisator en zet zich in voor talentontwikkeling en duurzaamheid. Haar droom is de jonge geschiedenis van de IndustriŽle Revolutie en de gevolgen zichtbaarder te  maken. Dankzij het project POP-up-Schrijfbureau voor Stichting Talentenloods heeft zij in een half jaar tijd 14 duurzame sprookjes geschreven. De tentoonstelling "De nieuwe kleren van de koningin" komt  voort uit het eerste sprookje voor Schippers' Duurzame Sprookjesboek. 

===

Klik hier voor alle activiteiten