23 juni : Help de reuzenberenklauwen uitsteken in Tanthof West. (Delft)

Geplaatst op 07-06-2021 12:12
Bron          


Help de reuzenberenklauwen uitsteken in Tanthof West

Natuurlijk Delfland organiseert op woensdag 23 juni van 19:00 tot 21:00 uur een avond om reuzenberenklauwen uit te steken in het Abtswoudse Bos West in Delft.
Opgeven is verplicht en na aanmelden volgt nadere informatie over de aanmeldplek, methode, veiligheid en materialen. 

Vraag een aanmeldingsformulier aan via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

De aanleiding voor deze steekactie is dat veel reuzenberenklauwen in onze omgeving voorkomen; dit soort staat op een Europese lijst van planten die actief moeten worden bestreden.
Het is ook een activiteit om met elkaar voor elkaar te krijgen en daar is in deze coronatijd grote behoefte aan.

De reuzenberenklauw komt oorspronkelijk uit het westelijk deel van de Kaukasus.
De reuzenberenklauw is zeer kiemkrachtig en neemt met zijn bladeren het licht voor andere planten weg.  Doordat hij na de bloei zoveel zaadjes verspreidt, ontstaan er steeds grotere gebieden waar hij woekert.  

Natuurlijk Delfland organiseert op meerdere plekken het uitsteken van de reuzenberenklauw in Delft, Pijnacker en Rijswijk.
Elke week wordt er gewerkt en de vereiste corona-afstand wordt streng gehanteerd. Vandaar dat opgeven verplicht is. Neem je eigen spa mee, eigen handschoenen, stevig schoeisel en dek je lichaam met stevige kleding af. Want het sap van reuzenberenklauw in combinatie met licht kan flinke blaren veroorzaken. Het sap van deze plant maakt de huid overgevoelig voor zonlicht.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming. Via deze Nís komen we tot een duurzame en robuuste natuur.
Door excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer worden deze doelen vormgegeven. De activiteiten zijn in drie categorieŽn te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Elk jaar kent een groot thema. In 2021 het thema Zaaien en Maaien
Iedere maand wordt gevraagd om naar ťťn plantensoort of een dier uit te kijken.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging en ook een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en Duinbehoud.
Meer informatie is te vinden op de website: delfland.knnv.nl

Natuurlijk Delfland beheert het Melarium het centrum voor natuur, bijen en kunst, een plek waar je rust, ruimte en inspiratie vindt aan het Melariumpad 11, Delft, vanaf de parkeerplaats Thijsseweg 11 is het 10 minuten lopen. De Imkervereniging Delft verzorgt de bijen in het gebouw. 

 ===

Klik hier voor alle activiteiten