18 oktober jl. waren de jeugdige bakkers weer in hun nopjes bij het koekjes bakken [HUISKAMER]

Geplaatst op 20-10-2023 10:38
Bron          

Afgelopen woensdag mocht onze huisbakker 13 kinderen verwelkomen in De Huiskamer. Er konden 14 kinderen aan deze activiteit deelnemen, helaas was er eentje ziek.
Bij binnenkomst kregen ze allemaal een koksmuts uitgereikt waarop ze zelf hun naam mochten schrijven. Vervolgens kregen ze van de bakker een stuk deeg en instructies. Gewapend met deelroller en schort gingen ze enthousiast aan het werk. Eerst moest het deel uitgerold worden, daarna mochten ze vormpjes uitsteken. Vervolgens werden de koekjes door de bakker afgebakken.
l
De bakker had afgebakken koekjes meegenomen die de kinderen met glazuur , sprinkles, mini schuimpje e.d. mochten versieren. Ze hadden er allemaal veel plezier in.
 
Alle creaties gingen in een meegebracht trommeltje mee naar huis. En voor het zieke kindje was er ook nog een deegje dat door zijn moeder werd meegenomen, zodat hij/zij toch nog koekjes kon maken.
Deze activiteit wordt 2 x per jaar georganiseerd in de Herfst- en Krokusvakantie. Helaas kunnen en maar maximaal 14 kinderen meedoen en is de inschrijving heel snel volgeboekt. Inschrijven voor de volgende sessie is nog niet mogelijk, maar het is raadzaam t.z.t. de Bewonersorganisatie site in de gaten te houden.

===