Groepjes Hagenaars nodig om Oekraïners wegwijs te maken in de samenleving [BOL]

Geplaatst op 15-09-2023 12:39
Bron          

Sinds de grootschalige Russische invasie ruim een jaar geleden hebben 8 miljoen mensen Oekraïne moeten ontvluchten, waarvan een groot deel van hen een veilige haven in Nederland zocht. Nu de oorlog vordert, beginnen steeds meer  Oekraïense nieuwkomers de behoefte te voelen om lange termijnplannen te maken en aansluiting te vinden bij de Nederlandse samenleving. Bij Samen Hier zien we de oplossing in het creëren van betekenisvolle verbindingen met lokale  gemeenschappen, omdat we geloven dat iedereen een rol kan spelen bij het verwelkomen van vluchtelingen in Nederland.

Met Samen Hier werken we toe naar een zogenaamde ‘community sponsorship’ programma: groepjes burgers die klaarstaan om mensen met een vluchtachtergrond te verwelkomen in hun dorp of stad. Het is nu mogelijk om mee te doen  aan Samen Hier ter ondersteuning van Oekraïense nieuwkomers in Den Haag en de regio Haaglanden. Sluit je nu aan bij deze vernieuwende aanpak en begin je eigen groepje van drie tot vijf Haagse vrienden, familieleden, collega's of  buren!
Jullie hebben een jaar lang contact met elkaar. Door samen op te trekken ondersteunen jullie Oekraïense nieuwkomers om zich meer thuis te voelen door een bron van informatie, een gids en bovenal een vriend te zijn. 
Wil je op een zinvolle manier bijdragen, je sociale netwerk uitbreiden en Oekraïense nieuwkomers steunen? Meld je dan aan voor deelname via Deelname Samen Hier contactformulier!
Kijk voor meer informatie op Samen Hier.

===