Informatieavond over PFAS in sloten Leidschenveen goed bezocht..

Geplaatst op 01-09-2023 12:11
Bron          

 


Het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Den Haag organiseerden een informatiebijeenkomst over de vondst van PFAS/PFOS in sloten in Leidschenveen. 
Deze bijeenkomst werd in samenwerking met de Bewonersorganisatie Leidschenveen georganiseerd. . Locatie was Bibliotheek Leidschenveen.
Tevens was de  GGD Haaglanden  aanwezig  om vragen over gezondheidsaspecten te beantwoorden. Tijdens de bijeenkomst legden zij  meer uit over PFOS en PFAS. Er werd  bijgepraat over de huidige stand van zaken, over maatregelen die ze hebben genomen en meer vervolgstappen. Men kreeg tijdens de bijeenkomst ruim de tijd om vragen te stellen. 

Na de bijeenkomst was er meteen na de informatiebijeenkomst een gelegenheid voor de ge´nteresseerde pers om de vertegenwoordigers van organiserende partijen te interviewen. 

Kon u de bijeenkomst niet bijwonen?
Er komt een verslag van de bijeenkomst. Hierin zullen de gedeelde informatie, de gestelde vragen en de gegeven antwoorden worden opgenomen. Het verslag kunt u dan later vinden op de website van de deelnemende organisaties. Ook kunt u het verslag op papier ophalen bij de bibliotheek.

Meer informatie over PFOS en PFAS
Als u meer wilt weten over de vondst van PFOS en PFAS in de sloten op het bedrijventerrein Forepark en de sloten in de woonwijk Leidschenveen, dan kunt alle tot nu beschikbare informatie lezen in het Dossier PFAS op de website van het Hoogheemraadschap van Delfland: www.hhdelfland.nl. 

We hopen u op woensdag 6 september te ontmoeten.
Met vriendelijke groet,
Piet-Hein Daverveldt
Dijkgraaf Hoogheemraadschap
van Delfland
Arjen Kapteijns
Wethouder gemeente Den Haag 

 ===