Ga je mee op fietsexcursie langs Haags voedsel? [GDH]

Geplaatst op 02-06-2023 10:20
Bron           Gemeente Den Haag, Foto: Martijn Beekman

Wat lag er op jouw bord gisteravond? Waar komt dat eten vandaan? Wie heeft het gemaakt en hoe? Allemaal vragen waar je niet iedere dag bij stil staat. Ontdek de wereld van ons  voedsel en verken het eten uit de Haagse regio op de fiets. Ga vrijdag 23 óf zondag 25 juni mee op Haagse voedselexcursie. 

De herkomst van ons voedsel is een onderwerp dat de laatste jaren steeds vaker in het nieuws komt. Vraagstukken over landbouw, een eerlijk inkomen voor boeren, vervuiling van de bodem en drinkwater, duurzaamheid en natuurlijk onze gezondheid zijn aan de orde van de dag. 

Daarom organiseert Haags platform Ons Eten samen met Stadslandbouw Den Haag een verkenningstocht langs het eten uit de Haagse regio. Verken de wereld van het Haagse  voedselsysteem. Er is verrassend veel eten en drinken van onze eigen bodem en zee te krijgen. 

Vier inspirerende fietsexcursies 
Je komt langs plekken in en rond Den Haag waar eten wordt verbouwd, verhandeld of bewerkt. De routes gaan langs bewust ondernemende Haagse horeca, producenten in en rond de  stad, Visafslag Scheveningen, duurzame start-ups, buurttuinen en locaties met een interessante (voedsel)geschiedenis! 

Wanneer? 
Fiets op vrijdag 23 óf zondag 25 juni mee tijdens één van de vier inspirerende fietsexcursies.  
De tochten zijn gratis! En duren van 10:00 - 15:30 uur. En natuurlijk valt er ook wat te proeven. Nodig gerust collega’s of vrienden uit. 

Keuze uit vier thema-routes en data: 
Vrijdag 23 juni:   Zee, visserij  & zeewier - Scheveningen & kust 
Vrijdag 23 juni:   Graan, brood & bier - Lokaal & The New Farm 
Zondag 25 juni:  Zuivel, vlees  & plantaardig - Boer & plantaardig  
Zondag 25 juni:  Groenten in & rond de stad - Stad & ommeland 

AANMELDEN kan hier

Heb je vragen? Mail naar Stadslandbouw@denhaag.nl 
Wil je meer informatie over Ons Eten of de Haagse Voedselraad? Kijk op deze site: www.ons-eten.nl 

===