Den Haag zoekt (gebruikte) kinderfietsen [GDH]

Geplaatst op 17-05-2023 16:24
Bron          

Help mee met het Kinderfietsenplan 
De gemeente zamelt van 1 mei tot en met 30 juni 2023 weer gebruikte kinderfietsen in. De fietsen worden opgeknapt en gaan dan naar Haagse kinderen die zich geen eigen fiets kunnen permitteren. Heb je  een niet gebruikte fiets? Breng dan je fiets naar een van de 11 inzamelpunten in de stad. 

De Haagse actie is onderdeel van het ANWB Kinderfietsenplan en wordt dit jaar voor de derde keer gehouden. We hopen ook dit jaar op veel fietsen, want die zijn nog steeds hard nodig. We willen graag dat  in Den Haag ieder kind een fiets heeft. De afgelopen twee jaar lukte dat voor meer dan 2.500 kinderen. 

Hoe werkt het? 
Je brengt je fiets naar een inzamelpunt. Ook dit jaar zijn weer alle fietsen welkom. Van een stadsfiets tot een meer sportiever model (tot en met 28 inch). Vooral de wat kleinere fietsen kunnen we goed  gebruiken. De fiets wordt daar opgehaald door Stichting Leren Doen. Zij zorgen er voor dat de fiets wordt nagekeken en opgeknapt. Vervolgens gaan de fietsen via de basisscholen naar de kinderen. De  middelbare scholieren kunnen een aanvraag doen bij Stichting Leergeld. 

Klik hier voor de inzamelpunten.

===