Feestelijke onthulling adoptieboom bij GeuzeGroen [BOL]

Geplaatst op 12-04-2023 08:50
Bron          


Wethouder Marijke van der Meer zal op woensdag 19 april de aan het voedselbuurtbos geschonken walnootboom onthullen. Met de aanplant van de notenboom en het aanleggen van een  rolstoelpad, bekrachtigt de gemeente Zoetermeer haar voornemen om GeuzeGroen een plaats te maken waar burgers bijzondere momenten kunnen herdenken. Dit feestelijke moment  wordt met een bijpassend hapje en drankje afgesloten. 

Adoptiebomenbos 
Medio 2020 nam de Gemeenteraad van Zoetermeer al een motie aan voor een ‘momentenbos’ dat ervoor moet zorgen dat in Zoetermeer een bos komt waar mooie momenten in een  mensenleven herdacht en beleefd kunnen worden. Toen ze op zoek gingen naar een geschikte partner, bleek zo’n adoptiebomenbos al te bestaan:  iedereen kan namelijk planten adopteren  in voedselbuurtbos GeuzeGroen. Via hun ‘deelbomenregeling’ stellen zij mensen in staat een tak, een bloem of een hele boom te adopteren in hun jonge voedselbos in de  Nieuwe Driemanspolder.  

Om de nieuwe samenwerking te bevestigen, heeft de gemeente Zoetermeer een prachtige walnootboom en een bijzondere bank gedoneerd. De bank is door de Juttersfabriek gemaakt van  lokaal afvalhout. Daarmee draagt deze zichtbaar bij aan GeuzeGroen’s missie om bij te dragen aan een circulaire economie en zo veel mogelijk te werken met gerecyclede materialen uit  haar directe omgeving.  

Rolstoelpad 
Daarnaast heeft de gemeente de bereikbaarheid van het voedselbuurtbos aanzienlijk verbeterd. De initiatiefnemers van GeuzeGroen roepen al jaren dat ze graag een rolstoelpad willen,  zodat ook bezoekers met een rolstoel of kinderwagen er terecht kunnen. De beplanting is al zo aangelegd, dat je in de toekomst vanaf de paden bessen en kruiden kan plukken. Met hulp  van aannemer Vermeulen heeft de gemeente deze voorzien van halfverharding en een dam om een sloot te overbruggen. Daarmee is deze bijzondere plek voor iedereen toegankelijk  geworden. 

Meer informatie over de deelbomenregeling van voedselbuurtbos GeuzeGroen vind je op: https://geuzegroen.nl/adopteer-een-boom/ 

De organisatie hoort graag voor zaterdag 15 april of je aanwezig wilt zijn bij deze gelegenheid. Naam en aantal personen graag doorgeven aan: astrid@geuzegroen.nl. 

Tijd: 15.15 uur, woensdag 19 april 2023 
Plaats:  ingang voedselbuurtbos GeuzeGroen,  
Leidschendamseweg, 2716 DZ Zoetermeer 

===