Wilt u deze jaarwisseling een vuurwerkvrije buurt?

Geplaatst op 23-11-2022 10:55
Bron          


Wilt u deze jaarwisseling een vuurwerkvrije buurt?

Ook deze jaarwisseling kunt u met medebewoners afspreken geen vuurwerk af te steken in de buurt. In zon vuurwerkvrije buurt kunt u borden op hangen. 
U kunt deze borden tot 23 december 2022 aanvragen bij de gemeente. 
Ook deze jaarwisseling kunnen bewoners met elkaar afspreken in hun buurt geen vuurwerk af te steken. In zon vuurwerkvrije buurt kunt u borden ophangen. U kunt deze tot 23 december 2022 aanvragen bij de gemeente.

Wilt u als bewoner deze jaarwisseling ook een vuurwerkvrije buurt? Met behulp van onderstaande tips kunt u dit organiseren:

Maak met uw buren afspraken over het afsteken van vuurwerk in en rondom een straat, pleintje, speeltuin, of het gebied dat grenst aan een groengebied. Spreek ook met elkaar af waar in uw buurt wl vuurwerk afgestoken mag worden.
Laat duidelijk zien waar de grens loopt van het vuurwerkvrije gebied. Zijn er bewoners die niet willen meedoen? Houd hier dan rekening mee.
Zorg ervoor dat alle bewoners in het vuurwerkvrije gebied het eens zijn met de afspraken. Dat is belangrijk om het bewonersinitiatief te laten slagen.
Neem eventueel contact op met de wijkagent om de gemaakte afspraken te delen.
Met een speciaal bord laat u zien dat uw buurt vuurwerk vrij is. U kunt bij de gemeente een bord voor een vuurwerkvrije zone aanvragen. Dat kan tot 23 december 2022. U kunt deze borden vanaf 27 december 2022 afhalen bij een stadsdeelkantoor bij u in de buurt. Hang de borden op zijn laatst 31 december 2022 langs de grenzen van het vuurwerkvrije gebied.
Zorg ervoor dat de borden uiterlijk 3 januari 2023 weer verwijderd zijn en zorg er met elkaar voor dat de buurt schoon is.

De gemeente en politie handhaven de afspraken in deze gebieden niet. De gemeente gaat uit van de kracht van bewoners zelf.

Aanvragen
Vraag de borden voor uw vuurwerkvrije zone aan. 


Meer informatie 
Kijk voor meer informatie, tips en het aanvragen van een bord op: Den Haag - Organiseer een vuurwerkvrije buurt 

 ===