Flitspalen op de Zoetermeerse Rijweg

Geplaatst op 11-11-2022 12:30
Bron          

De verkeersborden geven misschien een maximum snelheid aan, maar daar houdt niet iedere Zoetermeerder zich altijd aan. In de afgelopen maanden zijn veel Zoetermeerse automobilisten geflitst. Kijk maar eens mee!

Het Ministerie van Justitie en Veiligheid maakte dinsdag bekend hoe vaak flitspalen ‘raak schoten’. Ofwel: hoeveel Zoetermeerders in de periode van mei tot en met augustus 2022 per flitspaal op de bon gingen. Deze automobilisten werden geflitst vanwege te hard rijden of door rood rijden.

Deze flitspalen in Zoetermeer deelden de meeste boetes uit
In Zoetermeer hebben we maar één flitspaal, aan de Zwaardslootseweg bij de kruising met Filmlaan, maar net over de gemeentegrenzen staan er ook een paar. Met deze flitspalen in de buurt hebben Zoetermeerders te maken:

De flitspaal aan de Zwaardslootseweg
De flitspalen aan de Zoetermeerse Rijweg
De flitspaal aan de N209, Zoetermeer – Bleiswijk
Hoe vaak gingen Zoetermeerders hier dan op de bon? Bij de flitspaal aan de Zwaardslootseweg werd in totaal 1.148 keer geflitst: 963 keer voor een te hoge snelheid en 185 keer voor door rood rijden. Dit betekent dat er in die vier maanden per uur gemiddeld ruim twee boetes uitgedeeld worden.

Nog meer flitspalen
Langs de Zoetermeerse Rijweg, tussen Zoetermeer en Den Haag, staan in totaal vier flitspalen. De dichtstbijzijnde voor Zoetermeerders is de flitspaal aan de Zoetermeerse Rijweg noord-west. Deze flitste in totaal 799 keer: 768 voor een te hoge snelheid, 31 voor door rood rijden. De flitspaal aan de Zoetermeerse Rijweg Zoetermeer flitste 700 keer (665 te hoge snelheid, 35 door rood).

De flitspaal aan de Zoetermeerse Rijweg Leidschendam flitste 631 keer (478 te hoge snelheid, 153 door rood). En de flitspaal aan de Zoetermeerse Rijweg zuid-oost (vlakbij de op- en afrit van de A4) flitste 3.170 keer (3.064 te hoge snelheid, 106 door rood).

Een heleboel boetes
Zoetermeerders hebben tenslotte ook te maken met de flitspaal langs de N209 tussen Zoetermeer en Bleiswijk. Deze flitste 5.358 keer, waarbij het om 5.315 boetes voor te hard rijden ging en 43 boetes voor door rood rijden.

===