19 november : Meewerkdag voedselbuurtbos GeuzeGroen Leidschenveen. Kom helpen. We hebben verschillende werkzaamheden.

Geplaatst op 10-11-2022 15:56
Bron          


Meewerkdag voedselbuurtbos GeuzeGroen in Leidschenveen. 

Zaterdag 19 november is er weer een meewerkdag. Op het moment hebben we verschillende werkzaamheden die gedaan moeten worden

Takkenrillen aanvullen. Er ligt een stapel snoeihout en die brengen we met de kruiwagen naar de Zeeuwse haag om de takkenrillen die daarnaast staan weer aan te vullen en te verstevigen. Nooit eerder een takkenril gemaakt? Je krijgt eerst uitleg en we koppelen je altijd aan iemand die dit eerder heeft gedaan. 

Mochten jij of je buren ook gaan snoeien? We kunnen het snoeihout goed gebruiken. 

Bladmulch aanbrengen: We kunnen met de bladeren en bijvoorbeeld wat fijngeknipt materiaal van de gemaaide paden een flinke stapel bladmulch maken en tussen de beplanting verspreiden. 
Paden bijhouden: De spades en zeisen kunnen gebruikt worden en we hebben ook zaad van witte klaver, waarmee we een aantal stukken van de paden kunnen gaan inzaaien. 
Praktisch: We verzamelen steeds om 10 uur op het terrein van GeuzeGroen en stoppen tegen 13 uur. Wij nemen thee mee, maar vergeet niet je eigen beker mee te nemen! De grond is momenteel redelijk nat, dus doe laarzen of waterdichte schoenen aan en gebruik altijd de paden als je het perceel betreedt. 

Meld je aan via astrid@geuzegroen.nl voor meer informatie en een routebeschrijving. De meewerkdagen hebben we nu om en om op zaterdagen ingepland, de datums staan vermeld op: https://geuzegroen.nl/#agenda2. 

Groetjes,
Astrid
www.GeuzeGroen.nl
Wil je op de hoogte blijven van komende activiteiten en de vorderingen van het voedselbuurtbos? 
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief geuzegroen HIER 

 ===