27 augustus : Feest in de Vinex. 20 jaar Leidschenveen.

Geplaatst op 07-08-2022 10:12
Bron          

 
Foto: Sander Foederer
Feest in de Vinex: Leidschenveen-Ypenburg bestaat 20 jaar

In 2002 werden Leidschenveen en Ypenburg samengevoegd tot één stadsdeel en dat wordt gevierd door, met en voor bewoners. Dat begon in mei met een muzikale ontdekkingstocht door de Vinex en het Stadmakersfestival en is vervolgd met tal van activiteiten, variërend van een fotocafé tot ontmoetingen om samen met de bewoners de wijkagenda te bepalen. En op zaterdag 27 augustus is het helemaal feest. Dan wordt van 12 tot 22 uur een bijzonder festival gehouden bij stadsboerderij Landzicht en De Smulhoeve.

Het festival kent een afwisselend programma met muziek, theater en workshops voor jong en oud. Een greep uit het programma: optredens van Haagse muzikanten, zoals Greenhouse, Anne-Tjerk Mante (finalist Haags Songfestival) en Micha Götz en Rap van Vlug. Workshops zijn er op het gebied van theater, muziek en yoga. Je kunt leren broodjes te bakken, en er zijn circusacts en een poppentheater. Kortom, voor elk wat wils.

“In Leidschenveen-Ypenburg wonen heel veel getalenteerde en creatieve mensen", zegt stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal, die het wijkfestival zaterdag 27 augustus zal openen. "Het festival is een unieke kans om te zien hoeveel er in dit bijzondere stadsdeel gebeurt. Het motto is: feest vieren doe je samen, dus voel je van harte welkom om samen het 20-jarig jubileum te vieren van Leidschenveen-Ypenburg".

Het festival wordt de avond ervoor (vrijdag 26 augustus) in De Bras ingeluid met een buurtdiner voor 300 bewoners. Het feest in de Vinex is een samenwerking van gemeente Den Haag met Bibliotheek Den Haag, Haags Theaterhuis en enthousiaste en betrokken wijkbewoners.

Meer informatie over het festival is te vinden op Facebook (https://www.facebook.com/FeestindeVinex/) en over het buurtdiner op: https://www.burenvandebras.nl/2022/07/jubileum-rijsttafel-20-jaar-ypenburg-leidschenveen-vrijdag-26-aug-1800-uur-de-yp/

Leidschenveen-Ypenburg viert de totstandkoming van de wijkagenda samen met stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal en stadsdeeldirecteur Petra Sevinga.
Programma 20 jaar Vinex Feest in Leidschenveen. 
 ===