Burgemeester Jan van Zanen bracht 4 februari 2022 een bezoek aan de Huiskamer van Leidschenveen.

Geplaatst op 05-02-2022 13:05
Bron          

 

Vrijdag 4 februari 2022 bracht burgemeester Jan van Zanen met enkele raadsleden (o.a. Richard de Mos en Anno Fekkes) een bezoek aan ons buurthuis De Huiskamer van Leidschenveen. Tevens aanwezig onze stadsdeeldirecteur Petra Sevinga met enkele adviseurs van gemeente Den Haag.
Totaal 12 man stapte rond 14:00 uur de Huiskamer binnen. Op het moment van binnenkomst was de Huiskamer goed gevuld met bewoners die of aan het biljarten waren of een spelletje aan het doen waren of een kopje koffie aan het drinken waren. 


Bij binnenkomst werd de burgemeester welkom geheten door voorzitter BOL dhr Niels Hunck. Daarna was het woord aan Ellen Tolhuisen. Zij vertelde over de Huiskamer, hoe die tot stand is gekomen en dat het een gezamenlijk project is voor en door bewoners uit de wijk. Dat dit project volledig gedragen wordt door vrijwilligers, was voor Jan van Zanen reden om al de vrijwilligers nog extra te bedanken. De burgemeester benadrukte dat het zo belangrijk is, in een wijk om naar elkaar om te kijken. Daarna nam stadsdeeldirecteur Petra Sevinga het woord. Zij verwelkomde allen in De huiskamer aanwezig en vertelde heel blij te zijn met de Huiskamer en met bezoek van de burgemeester aan  stadsdeel Leidschenveen. 
 
Dat de Huiskamer niet eerder officieel geopend kon worden lag voornamelijk aan Corona zoals we allemaal weten. 
Wat konden we doen , een lintje door laten knippen terwijl wij al 7 maanden open zijn was niet zo leuk meer. 
We wilden de burgemeester vragen om zijn handtekening te zetten op een poster.  Deze taak nam Petra Sevinga voor haar rekening. Zij vroeg de burgemeester zijn handtekening te zetten op de poster.
Wij gaan die poster op een mooi plekje ophangen in de Huiskamer,  als herinnering aan bezoek van de burgemeester Jan van Zanen aan De Huiskamer. Na de toespraakjes was het tijd om gezellig samen te zijn en de burgemeester nam de tijd om met bewoners in gesprek te gaan. Zo zag je dat hij nu weer hier en dan weer daar bij een tafeltje aanschoof. Onder het genot van een drankje (jus of appelsap) en een hapje werd een toast uitgebracht op de Huiskamer. 

Wij danken burgemeester Jan van Zanen en allen die deze dag onvergetelijk hebben gemaakt. 

Bewonersorganisatie Leidschenveen.

===