Afgelopen woendsdag 11 november BOL Corona soep actie groot succes. Actie loopt nog 2 weken 18 november en 25 november.

Geplaatst op 13-11-2020 14:19
Bron          


Afgelopen 11 november startte de Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) de Corona Soep actie in Leidschenveen. Het  was gelijk een veel groter succes dan dat we verwacht hadden. De bewoners van de seniorenflats konden hun bestelling doorgeven  en hebben de bestelde soep door vrijwilligers netjes thuis gebracht gekregen. De bewoners die een bestelling hadden gedaan, hebben keurig de regels die de corona ons oplegt in acht genomen.  De uitgifte van de soep gebeurde vanuit ons nieuw op te richten buurthuis voormalig leerwerk restaurant H,eerlijk. Alles is vlotjes verlopen en de bestellingen voor de soep van 18 november komen al veelvuldig  binnen. Deze actie zal nog op 18 en 25 november herhaald worden. 

Soep reserveren :  mail : redactie@leidschenveen.nu of  Bel 070-4445818
Woensdag 18 november staat erwtensoep en pindasoep op het menu en de laatste week  25 november : uiensoep en oosterse vissoep.
Afhalen tussen 17:00 uur en 19:00 uur. Harriët Freezerhof 201 Leidschenveen. (tegenover ingang verzorgingshuis Leilinde).

Afhalen gaat geheel volgend Corona regels. Afstand houden en tijdstip van afhalen, even van te voren overleggen.

Aanmelden Watervogelstraat : Elly Krens, Tel 070-3835584
Aanmelden Schelpenhof : Wil v d Berg, Tel 070-21222459
Aanmelden Harriët Freezerhof : Nellie Witte, Tel 06-40280263

Een goedgevulde maaltijdsoep te verzorgen voor een zeer bescheiden bedrag. nl 1 euro voor 500  ml soep. 
Belangrijk is immers dat  bewoners  goed blijven eten en gezond blijven.

BOL zal deze actie 500ml soep voor de prijs van €1 ,--  de hele maand november aanbieden voor deze prijs.

Het idee is afgeleid van de corona-actie een sociaal buurtrestaurant  in Rotterdam waar Bart Brinkman eerder voor werkte. Dat restaurant deelt nu eten uit aan wie dat nodig heeft. ‘Dat bracht mij op het idee om mensen in de wijk aan  een goede soep te helpen tegen kostprijs, met minimaal 300 gram groenten. BOL heeft dit idee opgepakt en samen met Bart werd vorige week begonnen met Hollandsche tomatensoep en pompoensoep. Woensdag 18 november staat erwtensoep en pindasoep op het menu en de laatste week  25 november : uiensoep en oosterse groentesoep.
 
Wijkchef Bart kookt de soep, deels met ingrediënten uit de regio. Wijkchef is ook zijn functie als initiatiefnemer voor een nieuw wijkpunt van Rechtstreex.

Wat is precies Rechtstreex Leidschenveen.
Deze organisatie brengt in Leidschenveen eten van boeren en tuinders uit de regio naar de mensen in buurt. ‘Het zijn lekkere en gezonde producten met een verhaal. Je kunt zien waar en bij wie je groenten vandaan komen. Je kunt vragen hoe de boer teelt, wat hij er aan verdient en wat het kost om jouw eten naar onze buurt te brengen. Begin december gaat het wijkpunt van start, als de corona maatregelen het toelaten. Eten uit de buurt? Dat doet goed!’.
Wijkpunt zal gevestigd zijn in ons nieuw op te richten buurthuis De Huiskamer.

U kunt de soep bestellen via mail : redactie@leidschenveen.nu
of bel : 070-4445818
of via www.buurtsoep.nl

Bewonersorganisatie Leidschenveen dankt al de vrijwilligers die aan deze actie meewerken en meegewerkt hebben.
Samen een sterk Leidschenveen

 ===