Oproep van Natuurlijk Delfland: Help de egel, een ieder wordt opgeroepen om naar dit soort uit te kijken en te fotograferen.

Geplaatst op 17-07-2020 16:32
Bron          


Help de egel, soort van het seizoen

De egel is door Natuurlijk Delfland gekozen als soort van het seizoen. Een ieder wordt opgeroepen om naar dit soort uit te kijken, te fotografen en te helpen. Deze actie loopt tot en met september.
Om aan deze actie mee te doen heeft Natuurlijk Delfland een informatiebrief uitgebracht om de egel te herkennen en te helpen. Er is ook een bouwinstructie om zelf een egelkast te maken en in de tuin te plaatsen. Vraag de informatiebrief en bouwinstructie aan bij Natuurlijk Delfland via afdelingDelfland@knnv.nl. Meld via dit emailadres ook egels.

De egel is makkelijk te herkennen door stekels op de rug en de bovenzijde van de kop. De egel komt voor in tuinen, parken en in bermen en is actief in de avond en nacht. Overdag slapen ze onder struiken, holtes onder boomwortels, in composthopen, takkenhopen of konijnenholen.
Van een egel in je tuin word je blij, in onze omgeving is het een groot beest, die vertedering oproept.
Egels eten insecten, slakken en andere kleine dieren, door de achteruitgang van met name insecten, de vertegeling van tuinen afgezet door schuttingen en het autoverkeer maken het moeilijk voor egel.

Deze actie is bedoeld voor inwoners uit het werkgebied van Natuurlijk Delfland of te wel de gemeenten Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Westland, en Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag).

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging, een werkgroep van de Zoogdiervereniging en Ravon.
Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afdelingDelfland.
 ===