Laatste nieuws ontwikkelingen Halte Houtkade

Geplaatst op 17-01-2020 18:09
Bron          

Laatste nieuws ontwikkelingen Halte Houtkade

Zoals u wellicht meegekregen heeft, is het onderwerp van de komst van een extra RandstadRail-halte bij de rotonde Houtkade weer erg actueel. De Bewonersorganisatie Leidschenveen (BOL) zet zich al geruimte tijd, samen met de bewoners, in om de gemeente Den Haag en de HTM zo ver te krijgen het openbaar vervoer te verbeteren in de wijk en dan voornamelijk via de komst van een extra halte aan het bestaande spoor. Vrijwilligers van de BOL zijn zelfs langs de deuren gegaan om handtekeningen op te halen zodat de gemeente overtuigd kan worden van de overweldigende steun vanuit de bewoners van de wijk, specifiek uit de buurt De Vissen. Meer dan 1.200 bewoners hebben de petitie getekend! 

Ondertussen is er vanuit de BOL gesproken met de gemeente, de HTM en de Metropooregio Rotterdam-Den Haag over de verschillende overwegingen die spelen bij de bewoners en de problemen die zij ervaren op het gebied van bereikbaarheid in de wijk. De stand van zaken op dit moment is dat de gemeente openstaat voor de verschillende argumenten en dat wij als BOL een luisterend oor vinden. Er is ook gesproken over de moeilijkheden van het realiseren van een halte, welke zich niet zo zeer alleen concentreren op mogelijke kosten, maar zich vooral op logistiek vlak voordoen. Dat maakt dat een oplossing op technisch vlak niet zo eenvoudig is, eens te meer daar Leidschenveen de plek is waar ook de Metrolijn E binnenkomt en dat een extra halte voor een grote groep reizigers richting Zoetermeer een vertraging op gaat leveren. De BOL blijft in gesprek met de betrokken partijen om voor de bereikbaarheidsproblematiek in de wijk een passende oplossing te vinden.

De BOL meent dat de politiek zich hier ook over dient uit te spreken, daar openbaar vervoer immers een belangrijke prioriteit is momenteel in de stad. BOL wil deze problematiek dus breder trekken en wil graag in gesprek met de verschillende partijen om onze overwegingen mee te geven. Op dit moment zijn er door het VVD-raadslid Remco de Vos reeds raadsvragen gesteld omtrent de komst van een halte en zowel de VVD als Groep De Mos, de twee grootste partijen van Den Haag, hebben zich al positief uitgesproken over de komst van een halte. 

Even ter herinnering, in juli 2020 staat de opening van de Nieuwe Driemanspolder gepland, waar ongeveer 100.000 bezoekers op jaarbasis verwacht worden. Er wordt verwacht dat dit op piekmomenten parkeeroverlast in de wijk zal gaan veroorzaken, hetgeen een extra belangrijk argument is voor de aanleg van een halte zo dicht bij het recreatiegebied.

Bij nieuwe ontwikkelingen houden we u uiteraard op de hoogte.

Niels Hunck
Voorzitter
Bewonersorganisatie Leidschenveen

****