Sparta Molenloop uitslagen.

Geplaatst op 01-07-2019 08:06
Bron

Sparta Molenloop, vertrouwd, warm en snel
Traditiegetrouw was  sportpark Westvliet het toneel voor  de  28e AV Sparta Molenloop. Op de hoofdafstand, de 10 km, was Timo de Geus een klasse apart met 33.23 minuten, een van de snelste tijden gelopen op het parcours langs Molen de Vlieger en de Vliet. Het team van AV Sparta groep 1 won onbedreigd de teamloop (5km).

Ruim 600 deelnemers stonden aan de start, waar op de 5km de winnaar van vorig jaar op herhaling ging. Het was Robin Kuiper (Den Haag), die op zijn thuisbaan als eerste terug was in 17.04. stadgenoot Tim Baas (HRR) legde op behoorlijke afstand beslag op de 2e plaats.  Voorburger Edzard Potgieser legde na een felle strijd beslag op het brons.

Bij de dames op de 5 km ging de zege ook naar een AV Sparta atlete: Jia-Lian Yin voegde weer een beker toe aan haar inmiddels grote collectie. De atlete uit Den Haag  eindigde als enige onder de 20 minuten (19.56).

Bij de Sport2000 teamkampioenschappen stond de eerste plaats bij de start al vast. (Met nummers 1, 3  en 4 bij de heren en de winnares bij de dames was de concurrentie kansloos. De beste drie tijden van de teamleden werden opgeteld. Spannender was de strijd om de 2e plaats. Team Tak Tak Tak kwam net te kort voor het podium en moest een minuut toegeven op de nummer drie, The polish Hammer (1.01.57) die op hun beurt een minuut achter het jeugdige AV Sparta Mila team 2 binnenkwam (1.00.57)
Timo de Geus wint met overmacht bij de 10 km
Terwijl de 5km lopers finishten, kwam de eerste loper van de 10 km over de streep. Ook hier een loper, die  vaak op de middelste podiumplaats staat: Timo de Geus . De atleet uit s’-Gravendeel, was ook al winnaar in 2017. Hij finishte maar liefst 3 minuten sneller dan de nummer Bauke Rietveld van HRR. Erik Scheers uit Duivendrecht kaapte de 3e plaats weg (37.34 min.).

Bij de Dames was Agnes Plantenberg de snelste. De Voorburgse zette in haar eigen stad een tijd neer van 42.17. Mieke Aanen werde tweede in 42.17 voor Wendy Sneekes uit Den Haag. Alle podiumatleten gingen naar huis met de herinneringsmedaille en een fraaie beker.

Scholenkampioenschap en Kidsrun
 Na de senioren ging de jeugd onder de 12 jaar vol overgave aan de slag voor hun 2,3 km. Ook hier was een kampioenschap aan verbonden, namelijk de het beste Scholierenteam van de regio. Basisschool Essesteijn (Voorburg) won net als vorig jaar de beker, voor Pius X uit Rijswijk en de Maria Bernadetteschool. Bij de jongens won Matthijs van der Meulen in een tijd  van 9.00 minuten. De atleet  van Leiden Atletiek  wist Spartaan  Constantijn Klomp op de atletiekbaan in te halen. Derde werd Roermer  van der Wilt. Bij de meisjes was Fleur de Kleijn (basisschool Essesteijn) de snelste. Zij wist onder de 10 minuten te blijven en bleef Eliza van Velthoven  (10. 29) en Nyncke Trinthamer (AV Sparta)  ruim voor.

Tenslotte werd de 1 km kidsrun gelopen (4 – 8 jarigen). Ook zij begonnen en finishten op de atletiekbaan, al dan niet vergezeld door hun ouders. De gezellige en laagdrempelige loop werd door veel atleten heel plezierig ervaren.