Archief 2017
Nieuwe ontwikkelingen omtrent windturbine voor bewoners Leidschenveen.
Geplaatst op 04-12-2017 13:31
Bron
Nieuwe ontwikkelingen t.a.v. de betrokkenheid van bewoners in Leidschenveen bij het onderzoek naar de geluidshinder van de windturbine langs de A4.
De eerdere oproep aan bewoners om zich te laten registreren voor de Wachtdienst (WD) is nu onderdeel van een 3-sporenonderzoek geluidhinder,dat de gemeente heeft opgedragen aan de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH).
Onderstaand het nieuwe aanbod van de ODH aan de bewoners om zich aan te melden voor deelname aan het door de gemeente opgedragen onderzoek geluidhinder.
"Quote"
Bewoners die hinder ondervinden van het geluid, kunnen dit melden via het meldingsformulier op http://www.odh.nl waarna zij een activeringsmail voor een app krijgen. Zij nemen dan deel aan een van de andere sporen van onderzoek.
Met de metingen wordt :
* 1. Nogmaals een controle uitgevoerd op de voor de bouwvergunningen aan de gemeente Den Haag overgelegde akoestische rapporten; dat is de wettelijke meting door M+P bij voldoende oostenwind;
* 2. Met de continuemeting vanaf een dak op woningen aan de Broekweg een beeld gevormd van geluidniveaus die daar optreden;
* 3. Met WD metingen in tuinen en slaapkamers verspreid in een ruim gebied wordt, als bewoners dat willen, een beeld gevormd van geluidniveaus die daar optreden. Bij dit spoor van het onderzoek zal de toezichthouder buiten voor de gevel in uw tuin en binnen, in de slaapkamer, met het raam op de normale nachtventilatiestand en met alle ramen dicht luisteren en meten. Als u als deelnemer aan de wachtdienst (maximaal 22 omwonenden van Leidschendam, Voorburg en Leidschenveen) de turbine duidelijk hinderlijk hoort kunt u het volgende doen:
* U neemt contact op met de meldkamer 0888 - 333 555;
* U krijgt een medewerker aan de lijn en geeft uw melding door; zegt u er duidelijk bij dat u wilt dat de wachtdienst het geluid van de windturbine komt meten bij u thuis;
* De medewerker van de meldkamer controleert of uw naam voorkomt op de oproeplijst en neemt vervolgens contact op met de dienstdoende wachtdienstmedewerker;
* De wachtdienstmedewerker belt u terug en maakt een afspraak voor een onderzoek.
* De reistijd van de wachtdienstmedewerker zal maximaal zo’n 45 minuten bedragen. Het onderzoek ter plaatse duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur.
* Het kan zijn dat de wachtdienstmedewerker tijdens uw oproep al op een andere locatie werkzaam is. Een onderzoek bij u moet dan worden uitgesteld. Wij vragen hiervoor uw begrip.
* Jaargemiddelde normen zoal de Lden en Lnight worden berekend adhv brongegevens van de windturbine en gecontroleerd door enerzijds de rapporten door te rekenen (is gebeurd) en tot slot de controlemeting achter de rotor zoals is voorgeschreven.
* Met dit samenstel van onderzoeken zijn alle bewoners in een wijde straal om de windturbine heen gediend. Verder weg meten zou geen toegevoegde waarde hebben waarbij dat ovrgs ook bemoeilijkt zou worden door het verkeerslawaai van de A4.
* Overigens concentreren de aantallen geluidklachten zich op een gebied op relatief korte afstand van de windturbine.
* Nadere informatie
* Op: https://omgevingsdiensthaaglanden.nl/dossier-windmolen-westvlietweg.html kunt u meer informatie vinden.
Daar worden als deze beschikbaar komen ook de resultaten van de onderzoeken geplaatst.
**************************
Voor eventuele vragen of overleg kunt u ook telefonisch contact opnemen met:
R. (René) Broer
Milieuspecialist team WM en Overlastmeldingen
Afdeling Toezicht & Handhaving
T: 06 125 73 108
E: rene.broer@odh.nl
Werkdagen: ma, di, do en vrij
************************
"Unquote"