Recherche houdt nep rechercheurs aan voor babbeltrucs

Geplaatst op 19-01-2016 10:16
Bron           Politie

Recherche houdt nep rechercheurs aan voor babbeltrucs

Zoetermeer - De politie hield op woensdag 13 januari een 40-jarige vrouw uit Zoetermeer aan op verdenking van een reeks babbeltrucs. In december werd al een 45-jarige Hagenaar aangehouden.

De man en de vrouw worden verdacht van het plegen van vier babbeltrucs in de periode december 2014 en januari 2015. Daarbij deden zij zich voor als rechercheurs van de politie. Twee van deze babbeltrucs werden gepleegd in Zoetermeer en één in Badhoevedorp. In Roelofarendsveen probeerde het tweetal dit ook maar dit mislukte door een oplettende thuiszorgmedewerkster. De veelal oudere slachtoffers lieten deze zogenaamde politieagenten in goed vertrouwen hun woning binnen. Eenmaal binnen sloegen de twee oplichters toe en stalen zij de pinpas en de pincode waarna zij de rekeningen konden leeg haalden. Naast geld namen zij ook paspoorten en ID-bewijzen weg.
 
Tijdens het onderzoek van de recherche bleek dat de 45-jarige Hagenaar zich al eerder schuldig had gemaakt aan soortgelijke feiten. Hij zat hiervoor al vast sinds februari 2015 en werd in de gevangenis aangehouden voor deze nieuwe zaken. Buiten de vier babbeltrucs kon de 45-jarige Hagenaar ook als verdachte worden aangemerkt voor een vijfde babbeltruc, een diefstal uit een auto, een oplichtingspoging in Rijswijk en een diefstal van een creditcard in Zoetermeer. De man wist in totaal ruim achtduizend euro buit te maken. Hij werd op dinsdag 8 december 2015 in zijn cel aangehouden. Na verhoor werd de man teruggebracht naar de gevangenis alwaar hij zijn resterende straf moet uitzitten. De vrouw werd op woensdag 13 januari 2016 aangehouden. Zij werd na verhoor voorlopig in vrijheid gesteld in afwachting van de rechtszaak.

***************