Over de informatieavond Inbraakpreventie afgelopen 6 mei!

Geplaatst op 06-05-2013 19:22
Bron          

Naar aanleiding van enkele inbraken in onze wijk “De Rietbuurt” heeft de bewonerscommissie van De Dijken 2a op maandag, 6 mei jl. een informatieavond Inbraakpreventie gehouden.

De opkomst van deze avond was enorm. In het kort willen wij u berichten wat er zoal op deze avond die door Katinka Brown, Soraya Baptist en Els Verhagen is georganiseerd, is besproken.

Rosemarie Jorritsma van Burgernet heeft een toespraak gehouden over wat zij zoal doen. Als je bent aangemeld bij Burgernet (aan te raden voor iedere bewoner) vergroot je als burger, i.s.m. gemeente en polite, de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt opgepakt. Voor verdere vragen of informatie kunt u terecht bij burgernet@haaglanden.politie.nl, op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur via telefoonnummer 070-4243394 of kijk op www.burgernet.nl.

Maurice de Jong heeft het e.e.a. uitgelegd over wat buurtpreventieteam (BPT) zoal doet. De vrijwiligers lopen regelmatig ‘s-avond in de wijk rond en kijken naar opvallen zaken en situaties. Zij hebben een gemeenschappelijk doel: een leefbare wijk behouden en werken samen met gemeente Den Haag, buurtorganisaties en de politie.

Zij zijn ook op zoek naar vrijwilligers die overdag willen lopen. Wilt u verder hierover geinformeerd worden, dan kunt u een email opsturen naar bpt@lanen-rietbuurt.nl.Bezoek ook hun website www.lanen-rietbuurt.nl. Ook in de wijk de Vissen en de Velden bestaat er een BPT. Hiervoor kunt u terecht bij respectievelijk btpdevissen@gmail.comen BPT de Velden. e-mail adres van BPT De Velden: mechizon@hotmail.com

Guus Schouten van de gemeente heeft, vooraf aan deze informatieavond, in de wijk gelopen en heeft foto’s gemaakt van welke huizen goed beveiligd zijn en welke niet. Heeft uitgelegd wat de verkeerde en goede gewoontes in het algemeen van ons zijn. Hij heeft tevens een uitgebreide demonstratie gegeven welke sloten nog veiliger zijn en hoe inbrekers makkelijk onze huizen binnen kunnen gaan. Let op: een inbreker heeft slechts 3 minuten nodig om in huis te komen. Rik Verschoof, wijkagent, heeft ook nog laten weten dat er regelmatig gecontroleerd wordt op mensen die nog steeds te hard rijden in de wijk, auto’s die op de stoep verkeerd staan geparkeerd en fietsen op het voetpad. Houd er ook rekening mee dat als je een optimale beveiliging voor je huis wilt, je wel rekening moet houden dat zowel politie als brandweer ook nog binnen kunnen komen. Let vooral op waar je in huis je sieraden opbergt. De vrouwen hebben de gewoonte deze op hun nachtkastje te laten.