Zomervakantie gepland? Doe op tijd de paspoortcheck

Geplaatst op 02-07-2024 20:05
Bron          

De zomervakantie staat voor de deur. Veel mensen vertrekken naar het buitenland en hebben daarbij hun paspoort of identiteitskaart nodig. Deze maand verlopen er zo'n 11.000 reisdocumenten van Haagse  inwoners. De gemeente roept inwoners daarom op om op tijd de geldigheid van het reisdocument te controleren. 

Het kan door de grote stroom aanvragen langer duren voordat je terecht kunt voor een afspraak. Check daarom op tijd de geldigheid van jouw paspoort of identiteitskaart. Is deze aan vervanging toe? Dan is  het raadzaam om zo snel mogelijk een afspraak te maken voor een nieuw reisdocument. 

Belangrijk is om een goedgelijkende kleurenpasfoto mee te nemen die niet ouder is dan zes maanden en die voldoet aan de pasfoto-eisen. Deze zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid. Ook is het  van belang om het huidige reisdocument mee te nemen. Na een week ligt het nieuwe reisdocument klaar om op te halen. Een afspraak maken is daarvoor niet nodig. 

Extra balies geopend 
Het is extra druk bij de balies in het stadhuis en bij het stadsdeelkantoor aan de Leyweg. Dit heeft te maken met de geldigheid van paspoorten die in 2014 is verlengd van vijf naar tien jaar. Dat betekent dat 
er dit jaar extra veel reisdocumenten toe zijn aan vervanging. 

Om ervoor te zorgen dat inwoners zo snel mogelijk geholpen worden staan er meer medewerkers klaar en zijn er extra balies geopend. Ook krijgen Haagse inwoners eerder een herinnering via een brief om  het paspoort en/of de identiteitskaart te vernieuwen. 

Spoed? 
Bij de aanvraag aan de balie is er de mogelijkheid om een spoedaanvraag te doen van een paspoort en/of identiteitskaart. Mits aangevraagd voor 14.00 uur, ligt het document na twee werkdagen klaar om op  te halen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. 

===


Klik hier voor alle nieuwsberichten