Meer Hagenaars kunnen Ooievaarspas aanvragen: inkomensgrens is verruimd

Geplaatst op 10-06-2024 19:53
Bron           Rodi: Nieuws vr 31 mei, 08:33

Meer inwoners van Den Haag kunnen de Ooievaarspas aanvragen nu de gemeente de inkomensgrens heeft verruimd. Wie een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm heeft, komt nu in aanmerking voor de pas. Eerder lag de grens bij 130% van de bijstandsnorm. 

Wie een Ooievaarspas heeft, kan met korting sporten.  
Wie een Ooievaarspas heeft, kan met korting sporten. (Foto: Pixabay) 
Met de Ooievaarspas kunnen mensen die minder geld te besteden hebben gratis of met korting sporten, naar een concert of een cursus volgen. Meer inwoners kunnen nu de Ooievaarspas  aanvragen dankzij de verruiming van de inkomensgrens, tot 150% van de bijstandsnorm. Ook kunnen ze gebruikmaken van nieuwe vergoedingen, bijvoorbeeld voor de medische kosten  van een huisdier. Hiermee voert het college de afspraken uit het Haags Akkoord 2023-2026 uit. 

Meedoen 
“We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de stad, ook de mensen die minder geld te besteden hebben en hun kinderen. Zo gaan we kansenongelijkheid in onze stad tegen. 
Ik ben daarom enorm blij met deze verruiming van de Ooievaarspas, zodat we nóg meer mensen kunnen bereiken”, zegt wethouder Mariëlle Vavier (Armoede). 

Toeslagen 
Een andere aanpassing is dat de fiscale toeslagen voor alleenstaande ouders niet langer als inkomen worden meegerekend, waardoor meer alleenstaande ouders recht hebben op de  Ooievaarspas. Bovendien wordt voor AOW-gerechtigden de AOW-norm gehanteerd in plaats van de lagere bijstandsnorm, waardoor meer ouderen in aanmerking komen voor de pas. 

===


Klik hier voor alle nieuwsberichten