14 februari : Help jij ons de boompjes uit het Binnenpark in Zoetermeer te redden?

Geplaatst op 08-02-2024 11:37
Bron          

 
Gezellige MeerBomenNu oogst ochtend op 14 februari! 
Is woensdag jouw vrije dag? Dan hebben wij jou nodig! Help jij ons de boompjes uit het Binnenpark in Zoetermeer te redden? 

We verzamelen om 09:30 uur bij Elia Kazanstrook 39 in Zoetermeer. Daar is ook plek om de auto te parkeren. Meld je vooraf aan via: https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1955 of mail naar astrid@geuzegroen.nl
We oogsten een ochtend, tot ca. 12:30 uur. Wij zorgen voor koffie en thee. Om 12 uur gaan we de boompjes bundelen en op de aanhanger laden. Het is fijn als je daar nog bij kunt zijn. We lunchen daar (zelf meenemen) en na de lunch brengen we de geoogste boompjes naar de bomenhub aan de Edisonstraat in Zoetermeer. Als je mee wilt helpen inkuilen: van harte welkom! Heel graag zelfs. Als je het om 13:00 uur voor gezien wilt houden, even goede vrienden. Heb je een eigen spade of kruiwagen? Fijn als je deze meeneemt. Wij zullen ook voor een aantal spades zorgen. 

Kom je voor de allereerste keer? Lees dan onderstaand stukje even door. 
Meer Bomen Nu redt kansarme zaailingen voor een tweede kans. Elke boom maakt jaarlijkse honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Door deze met elkaar uit te scheppen en gratis weg te geven aan burgers, boeren, voedselbossen en buitenlui die willen planten kunnen we Nederland sneller en leuker vergroenen! Sinds 2020 hebben we meer dan een miljoen bomen en struiken verplant, doe je ook mee?
Op een oogstdag steken we de kansarme boompjes uit. Deze zijn kansarm omdat ze bijvoorbeeld in het maai pad staan. Een educatieve, leuke dag in de natuur. Je leert anders naar de natuur kijken; de natuur geeft ons in overdaad en je leert allerlei verschillende soorten bomen kennen in winterstand. 

Praktisch
Kleed je warm aan. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Dat betekent o.a. een goede regenjas en waterdichte schoenen. Indien je tuingereedschap hebt, zoals een spade, schep of snoeischaar, is het altijd fijn als je deze mee wilt nemen. Zorg ook voor een thermos en wat te eten. Diep in het bos zijn er soms geen faciliteiten.
Op deze plek verwachten we de volgende soorten te oogsten: Veldesdoorn, vlier, hazelaar.
- Er zijn geen toiletten aanwezig
- Er is geen schuilplaats

Meld je vooraf even aan via  https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/2125 of mail naar astrid@geuzegroen.nl
Wat: oogsten van kansloze bomen en struiken. Het gaat grotendeels om inheemse bomen en struiken
Wie: Meer Bomen Nu
Waar:   Elia Kazanstrook 39 in Zoetermeer
Wanneer: woensdag 14 februari van 9.30 - 13 uur  

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten