BOL heeft antwoorden binnen op schriftelijke vragen omtrent hoge PFAS waarden in sloten Leidschenveen.

Geplaatst op 11-08-2023 13:54
Bron           Hoogheemraadschap Delfland

 
Overzicht watersysteem rondom watersysteem rondom bedrijventerrein Forepark. 

BOL heeft n.a.v de grote zorgen door BOL en onder de bewoners van Leidschenveen een lijst met relevante vragen gestuurd naar verantwoordelijke instanties. 
Het antwoord op de schriftelijke vragen zijn op 9 augustus door BOL ontvangen. De antwoorden zijn beantwoord door Hoogheemraadschap Rijnland. 
 

De hele lijst met vragen en antwoorden vind u  HIER 

 
"Reactie BOL

Onze eerste indruk is dat er tijd is gestoken om de antwoorden goed op papier te krijgen. We hebben echter nog wel een paar kanttekeningen.
De vragen zijn vooral beantwoord vanuit het perspectief van het Hoogheemraadschap Delfland, terwijl we gevraagd hadden om ook andere overheden te betrekken in de beantwoording. Nu wordt nog (te) vaak gesteld dat het niet onder de verantwoording valt van HH-Delfland maar een andere overheid.
 
De antwoorden geven een eerste richting, maar ze worden vaak toch nog vaag geformuleerd waardoor we zullen moeten doorvragen om (nog) meer helderheid te krijgen.

Een van de meest relevante vragen ons inziens blijft waarom Gemeente Den Haag, Omgevingsdienst Haaglanden en de provincie Zuid-Holland in 2021 niet zijn ge´nformeerd over de PFOS-verontreiniging in de waterbodem. De maatregelen die nu genomen worden hadden immers destijds ook genomen kunnen zijn waardoor het risico op verspreiding naar de wijk kleiner was. Tevens had de burgemeester de bevolking kunnen waarschuwen waardoor er nu minder zorgen zouden zijn. 

BOL zit er bovenop. Heeft u  vragen? Stel ze gerust.
Wij zullen alle vragen die bij ons binnenkomen tot en met 20 augustus verwerken in een nieuwe lijst en deze in week 34 versturen aan HH-Delfland. 
Deze kunnen gericht worden aan email :  pfasvervuiling@leidschenveen.nu  
Uiteraard komen er daarna ook gelegenheden voor vragen en zal begin september door HH-Delfland een informatieavond worden georganiseerd." 

 ===


 

 

Klik hier voor alle nieuwsberichten