Inzameling Douwe Egbertsbonnen voor de Voedselbank en Vreemd en Oud geld voor oogoperaties in ontwikkelingslanden.

Geplaatst op 29-11-2022 17:19
Bron          


Inzameling Douwe Egbertsbonnen voor de Voedselbank en Vreemd en Oud geld voor oogoperaties in ontwikkelingslanden.
Dit jaar is de 11e keer dat Lions Nederland Douwe Egberts waardepunten inzamelt voor voedselbanken in Nederland. Ruim 150 Lionsclubs en 60 Voedselbanken plaatsen dan verspreid over het hele land honderden inzameldozen  bijvoorbeeld in winkels en bibliotheken, waar de D.E. waardepunten ingeleverd kunnen worden. Douwe Egberts verhoogt het aantal ingeleverde punten en wisselt ze in februari/maart in voor pakken koffie. Deze pakken koffie worden  geschonken aan de (plaatselijke) voedselbank. 
Lionsclub Ypenveen doet ook weer mee aan deze actie in Leidschenveen en Ypenburg. En net als veel andere Lionsclubs wordt ook hier de actie gecombineerd met het inzamelen van vreemd en oud geld voor oogoperaties in  ontwikkelingslanden. Inmiddels zijn al vele duizenden staaroperaties in arme derde wereldlanden uitgevoerd. Een staaroperatie in een oogklinieken kost 30. Rijken betalen daarbij meer dan de kostprijs, zodat het voor armere mensen  minder kost. 

Elke 10 die met deze actie ingezameld wordt, wordt met 50% verhoogd door Wilde Ganzen. Dus iedere ingezamelde munt en elk bankbiljet oud of niet, heeft waarde. 
Vorig jaar was de opbrengst maar liefst: iets meer dan 100.000 DE-punten, wat goed was voor 141 pakken koffie voor ieder voedselbankuitdeelpunt in Ypenburg en Leidschenveen. Daarnaast is toen 6,7 kilo Vreemd en Oud geld  ingezameld, wat goed was voor 19 oogoperaties. We hopen dit jaar weer op zon mooi resultaat. 
D.E. waardepunten, bij voorkeur geteld, en/of Vreemd en Oud geld kunnen in de maand december worden ingeleverd bij de volgende inzameladressen 

in Leidschenveen: 
Bakkerij van Maanen, Simon Carmiggelthof 43 
Bibliotheek Leidschenveen, Emmy Belinfantedreef 7 
Huisadres: Veenweg 204, 2491 ZA Den Haag 

in Ypenburg:
Bakkerij van Maanen, Oude Kustlijn 97 
Bibliotheek Ypenburg, Schrabber 8 
Huisadres: Wilde Gagel 36, 2498 EP Den Haag Voor contact of informatie: ypenveen 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten