Voorleeslunch (koffie) voor senioren in De Huiskamer van Leidschenveen goed bezocht.

Geplaatst op 28-09-2022 11:08
Bron          

 

Voorleeskoffie voor senioren van 7 oktober 2022, in  De Huiskamer van Leidschenveen was goed bezocht.

Samen genoten we van een mooi verhaal en koffie of thee met wat lekkers.

Op vrijdag 7 oktober  vond voor de tiende keer de Nationale Voorleeslunch plaats. Door het hele land werd in bibliotheken en verzorgingstehuizen voorgelezen aan ouderen. 
Bibliotheek Leidschenveen had voor deze gelegenheid sopraan Margreet Schuemie als voorlezer uitgenodigd. 
Zij vertelde levendig een mooi verhaal van Bart Chabot. Er was koffie of thee en patissier Frans Bogers had voor deze speciale dag iets lekkers bij de koffie gebakken. 
Na het verhaal werd er ook gezongen, Margreet is immers sopraan en dat was erg leuk. gasten zongen gezellig mee en het lied Oh oh Den Haag werd als afsluiting door iedereen meegezongen.

Het Nationale Voorleesboek 
In de afgelopen jaren schreven bekende auteurs als Kees van Kooten, Yvonne Keuls en Mensje van Keulen een Nationaal Voorleeslunchverhaal. Deze verhalen zijn nu gebundeld, samen met de drie nieuwe verhalen van Bart Chabot, Marion Bloem en Kader Abdolah. 

De Voorleeskoffie vond plaats in De Huiskamer van Leidschenveen, Harriėt Freezerhof 201, in Leidschenveen. 

Kon u er helaas niet bij zijn? Op 7 oktober werd op televisie door alle drie de auteurs hun verhaal zelf voorgelezen bij Omroep MAX op NPO 1. 
Deze activiteit werd u geheel gratis aangeboden door Bewonersorganisatie Leidschenveen in samenwerking met Bibliotheek Leidschenveen. 

Dank aan al de vrijwilligers die  aan deze activiteit een bijdrage geleverd hebben. 

 ===Klik hier voor alle nieuwsberichten