De politie en de directie van het ROC Mondriaan in Leidschenveen hebben nieuwe afspraken gemaakt om overlast door foutgeparkeerde voertuigen tegen te gaan.

Geplaatst op 17-09-2022 14:57
Bron           Dagblad 070 Voorburg


De politie en de directie van het ROC Mondriaan aan de Aspasialaan in Leidschenveen hebben nieuwe afspraken gemaakt om overlast door foutgeparkeerde voertuigen tegen te gaan.

Het Team Handhaving Leidschenveen-Ypenburg gaat de komende weken extra controleren en waarschuwingen uitdelen aan eigenaren van foutgeparkeerde fietsen, scooters en auto's. Scholieren van het ROC Mondriaan worden erop gewezen dat ze een fietsenstalling bij de school kunnen gebruiken. 

Vanaf volgende maand wordt er daardwerkelijk geverbaliseerd. Een verkeerd geparkeerde scooter kan de eigenaar een boete van 70 euro opleveren. Als deze ook nog eens op een plek staat waar dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen, krijgt de gebruiker een boete van 150 euro. 
Het verkeerd stallen van een fiets levert een boete van 35 euro op. Bij een foutgeparkeerde auto is het boetebedrag 100 euro. 

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten