Feest in de Vinex afgesloten met spetterend festival.

Geplaatst op 01-09-2022 16:13
Bron          


Feest in de Vinex afgesloten met spetterend festival. 
Aan alles komt een eind, ook aan de festiviteiten gehouden tijdens  het 20-jarig bestaan van ons stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg. Zaterdag 27 augustus was de slotapotheose van een reeks activiteiten met een spetterend festival dat door en voor bewoners georganiseerd was. 

Georganiseerde activiteiten
Gedurende de afgelopen maanden werden veel activiteiten georganiseerd zoals een fotocafé, een bijeenkomst van het Haags Verhaal, een Meet Up met bewoners voor het invullen van de wijkagenda, een Jubileum Rijsttafel en als slotakkoord  een groots festival van 12.00 uur tot 22.00 uur op het terrein van de stadsboerderij Landzicht en restaurant De Smulhoeve. 
Winnaars vlaggenwedstrijd 
Voorafgaand aan de officiële opening door wethouder Kavita Parbhudayal was er een leuk optreden van Scouting Drumband Den Haag. Kavita bedankte iedereen die zich met veel enthousiasme heeft ingezet om de feestelijkheden rond het 20 jarig bestaan van het stadsdeel te doen slagen. Zij onthulde de winnaars van de vlaggenwedstrijd. Het waren voor de vlag van Ypenburg Rihanna El Kaddouri, voor de vlag van Leidschenveen is een combinatie gemaakt van vlaggen van Anna van Ittersum, Christine Filip en Alice van der Dool. De winnaars kregen een vlaggenspel en een vlaggenboek. Een trotse wethouder en stadsdeeldirecteur namen de vlaggen in ontvangst.

Programma
Feest vieren doe je samen, jong en oud dus waren er veel ouders, opa’s en oma’s  met kinderen op het festivalterrein aanwezig die zich konden vermaken bij  met schminken, de creatieve workshops en een poppentheater. Er waren Yoga demonstraties voor ouderen en kinderen en diverse theaterworkshops. Je kon gezellig meedansen of meeluisteren met muziek van de Greenhouse Band, met Anne-Tjerk Mante & Mischa Götz, met Remmelt, Muus en Femke, en genieten van het optreden van The Funketeers, Black Light Basement en DJ Moussaman Tabass-co. Vanaf 16.00 uur stond Wil er met zijn bierproeverij, terwijl de jongeren uit de wijk van het ’s Gravendeel College het festival afsloten met diverse spetterende optredens. 
Doel
Het doel van de organisatie was vanaf het begin: een feest organiseren vóór bewoners,  dóór bewoners. Een feest dat we samen vieren. Dat is volledig gelukt en verdient een groot applaus voor een ieder die daaraan zijn of haar bijdrage heeft geleverd. Het stadsdeel bruist van de activiteiten en ieders intentie is daarmee door te willen gaan. 
Feest in de Vinex Was een initiatief van de Gemeente Den Haag, stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, en werd mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Haags Theaterhuis, De Smulhoeve, Ipse de Bruggen, Bibliotheek Ypenburg, Wijkz Leidschenveen-Ypenburg, Cultuur Dichtbij, en Schroeder. 
Foto: © Dick Muijs.
Een trotse stadsdeeldirecteur en wethouder met ( links) de vlag van Ypenburg, en rechts die van Leidschenveen. 

===Klik hier voor alle nieuwsberichten