Woensdag 31 augustus was het dubbel feest in Leidschenveen! We vierden de opening van de vernieuwde speellocatie aan de Watervogelstraat

Geplaatst op 01-09-2022 15:41
Bron           Dick Muijs.


Dubbel feest in Leidschenveen! Hernieuwde speellocatie aan de Watervogelstraat geopend en 10 jaar Jubileum OnderzoeksBengels! 
Woensdag 31 augustus was het dubbel feest in Leidschenveen!  We vierden de opening van de vernieuwde speellocatie aan de Watervogelstraat en tevens het 10 jarig bestaan van de OnderzoeksBengels, de jeugdraad van Leidschenveen. 

Invulling Speellocatie: 
De speellocatie stond op de nominatie vervangen te worden. Begin dit jaar zijn gesprekken geweest met onder meer de OnderzoeksBengels, de jeugdraad van Leidschenveen over welke toestellen gewenst waren. Eind maart zijn op de locatie drie ontwerpen gepresenteerd waar kinderen uit de buurt op konden stemmen. Het gekozen ontwerp ging eind juni begin juli in uitvoering. 
Thema: 
Het thema van de locatie is Samen Spelen. Deze speeltuin is voor alle leeftijden. Ook zijn er een tweetal toestellen voor minder validen geplaatst. De officiŽle opening van de speeltuin werd gedaan door stadsdeelwethouder Kavita Parbhudayal. Zij feliciteerde de wijk met deze nieuwe speelplek, en onthulde, samen met een Bengel, een welkomstbord. De wethouder had veel waardering en lovende woorden voor de OnderzoeksBengels, en bedankte hen voor hun inzet in de wijk. Meer lovende woorden en felicitaties kwamen van stadsdeeldirecteur Petra Sevinga en Wijkz. directeur Irma  Bolhuis. Van Irma kregen alle Bengels een oorkonde uitgereikt. De ruim honderd aanwezige kinderen met hun ouders vermaakten zich met oudhollandse spelletjes er voor iedereen was er een ijsje, hapje en drankje. Ook speelbeheerder Johan Molenkamp was aanwezig. Leuk om te vermelden is dat de gekozen cliffrider de eerste in de regio Den Haag is. 

Ontstaan OnderzoeksBengels:  
Elise Loers, Jeugdwerker Leidschenveen en nauw betrokken bij de bengels: ďDe officiŽle start van de jeugdraad was de slotbijeenkomst van het project ďHelden in de wijkĒ in het ADO stadion. Dit project stond in het teken van jeugdparticipatie en hoe je zelf een held kan zijn voor je omgeving. Van daaruit zijn we gestart met een groep van 10 kinderen uit de bovenbouw die samen een jeugdraad vormen. Door de jaren heen hebben tientallen kinderen zich ingezet voor hun wijk en omgeving om deze gezellig, leefbaar, kindvriendelijk en veilig te maken en te houden. Zij gaan zelf op onderzoek in de wijk om te kijken wat ze zelf voor hun wijkgenoten kunnen betekenen. De laatste jaren worden de leden actief betrokken bij het proces van vernieuwen van speeltuinen in de wijk. Van plan van aanpak tot aan het openingsfeest zijn zij gesprekspartner van speelbeheerder Johan Molenkamp die hen betrekt bij elk onderdeel van het proces. Leuk om nog te vermelden is dat twee leden ooit beloond zijn voor hun bijzondere  inzet en betrokkenheid bij de jeugdraad met een Haags jeugdlintje.Ē
Er zijn nog plekjes vrij in de Jeugdraad! 

===


Klik hier voor alle nieuwsberichten