ROC Mondriaan bouwt een duurzaam en toekomstbestendig nieuw schoolgebouw in Leidschenveen.

Geplaatst op 08-07-2022 15:30
Bron           Gemeente Den Haag


ROC Mondriaan bouwt een duurzaam en toekomstbestendig nieuw schoolgebouw

Het tijdelijke gebouw van ROC Mondriaan dat aan de Henri Faasdreef stond, wordt vervangen door een duurzaam en toekomstbestendig nieuw schoolgebouw. Als alles volgens schema verloopt, wordt de nieuwbouw in de tweede helft van 2023 opgeleverd. 

De nieuwe locatie is bestemd voor opleidingen pedagogiek, sociaal werk, economische en juridische beroepen. Er is plaats voor ongeveer 1800 studenten en 200 docenten, die op wisselende tijden gebruik zullen maken van het gebouw.

Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld met duurzame warmtepompen. Alle verlichting is smart ledverlichting en een groot deel van de elektriciteit wordt opgewekt door de zonnepanelen op het dak. Aan het nieuwe schoolgebouw komt een even zo groot, groen schoolplein. Ook de rest van het pand wordt natuur-inclusief gebouwd, met nestplaatsen in de gevel en een divers ecosysteem op het plein, zodat ook insecten en vogels een plek aan of om het gebouw krijgen. Het is de bedoeling dat studenten en docenten zoveel mogelijk met het openbaar vervoer naar dit ecologische gebouw komen. Als dat niet mogelijk is, kan men parkeren in de parkeergarage onder het gebouw.

ROC Mondriaan vindt het belangrijk om u goed te informeren over de plannen en het bouwproces. Heeft u vragen, of wilt u een afspraak maken over een specifiek onderwerp? Laat dit dan via e-mail weten aan nieuwbouwhfd@rocmondriaan.nl. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten