Plantenbieb Leidschenveen, je kunt je stekje of plant waar je op uitgekeken bent of waar je teveel van hebt, ruilen voor een andere plant uit de plantenruilkast.

Geplaatst op 26-04-2022 17:16
Bron          


Ken jij ze al, de plantenruilkasten?
Je kunt je stekje of plant waar je op uitgekeken bent of waar je teveel van hebt, ruilen voor een andere plant uit de plantenruilkast. In Den Haag Leidschenveen staat zo’n plantenruilkast, op de Waterjufferhof 5 in de wijk de Vissen. Deze plantenbieb is aangesloten bij de stekjesroute.

Stekjesroute is hét verzamelplatform van plantenruilkasten met een route door heel Nederland en België waar je langs de verschillende aangesloten plantenruilkasten kan gaan om planten te ruilen. Plantenbieb Leidschenveen en de stekjesroute zijn te vinden op Facebook en Instagram. Er zijn maar liefst meer dan 800 plantenruilkasten aangesloten bij Stekjesroute en de groep heeft meer dan 11.000 leden!

Hoe werkt het?
Geven en nemen
Ruil je eigen plantje of stekje tegen een andere uit de kast (bij voorkeur voorzien van ede naam van de plant).

Alles is welkom
Tuin- en kamerplanten en stekjes, bloembollen, kruiden, moestuin, zaden, bloempotten etc. 
Uiteraard alleen gezonde plantjes.

Voor meer informatie en route met deelnemende adressen, scan de QR-code.


Het zou leuk zijn om nog meer plantenruilkasten in de omgeving van Den Haag Leidschenveen te mogen verwelkomen. 
Dus heb je zelf een plantenruilkast of wil je er eentje beginnen in jouw omgeving en wil je op de Stekjesroute?
Meld je dan aan via de Facebook groep zodat je bij de route aan kan sluiten (zie bericht Belangrijke Informatie bovenaan de pagina).
Dat is gratis en vrijblijvend!

*Als plantenruilkasthouders is het de bedoeling dat er planten worden geruild; vaste prijzen hanteren hoort daar niet bij. Vrijwillige donatie vragen, mag wel. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten