Na jaren wordt megabioscoop in Haagse wijk Ypenburg toch afgebouwd.

Geplaatst op 05-04-2022 19:27
Bron           Omroepwest.nl


Na jaren wordt megabioscoop in Haagse wijk Ypenburg toch afgebouwd

DEN HAAG - De bouw van de megabioscoop in Den Haag Ypenburg is weer begonnen. Dat zegt een woordvoerder van Pathé. Rond het karkas, waar enkele jaren niets gebeurde, zijn weer enkele bouwvakkers te zien. De woordvoerder wil niet zeggen wanneer de bioscoop klaar is en open kan.
De eerste plannen voor de bioscoop stammen uit 2015. Het Belgische bedrijf Euroscoop diende toen plannen in voor een megabioscoop met meer dan 2500 stoelen vlakbij station Ypenburg. Deze plannen stuitten op verzet van onder meer de bouwer van de Mall of the Netherlands waar ook een grote bioscoop is geopend. Toch kreeg Euroscoop toestemming en de nieuwe bioscoop langs de A12 zou eind 2019 opengaan. Dat gebeurde niet.
Tijdens corona werd de bouw stilgelegd en enkele jaren stond bij het station enkel een half afgebouwd karkas van wat ooit een bioscoop moest worden. Bovendien ging het bedrijf Euroscoop op in Pathé. Inmiddels wordt er weer spaarzaam gewerkt aan de ruwbouw. Een woordvoerder laat weten dat er de komende maanden wordt gewerkt aan het afwerken van de gevel. 'Dat gaat zeker tot ver in de zomer duren', zegt de woordvoerder. Daarna moet de binnenkant nog.
De bioscoop is al jaren een half afgebouwd karkas

Openingsdatum onbekend
Het complex naast de A12 moet tien zalen krijgen met in totaal zo'n 2500 stoelen. Het wordt vijf verdiepingen hoog. Pathé heeft in de regio Den Haag vier bioscopen: Scheveningen, Buitenhof, Spui en Delft. Wanneer de zalen in Den Haag Ypenburg opengaan wil de woordvoerder niet zeggen: 'Dat wordt op een later moment bekend gemaakt.' 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten