Snel glasvezel voor alle huishoudens in Den Haag, ook Leidschenveen.

Geplaatst op 05-04-2022 17:46
Bron          


Snel glasvezel voor alle huishoudens in Den Haag

Alle Haagse woningen zo snel mogelijk aansluiten op glasvezel, met zo min mogelijk overlast voor de inwoners. Daar gaat de gemeente Den Haag samen met KPN en Open Dutch Fiber/T-Mobile aan werken. Met een speciale uitrolplanning verwachten de telecombedrijven dat ze in de tweede helft van 2023 alle huishoudens in Den Haag hebben voorzien van glasvezel.

Wethouder Economie, Saskia Bruines: “Ik ben blij dat we deze afspraken met KPN en Open Dutch Fiber/T-Mobile hebben kunnen maken. Extra bijzonder is dat Den Haag de eerste stad is in Nederland die op deze manier meer sturing geeft aan de uitrol van glasvezel. Een snelle internetverbinding is onmisbaar in een samenleving die steeds verder digitaliseert. “

Gecoördineerde aanpak
Open Dutch Fiber/T-Mobile en KPN hebben ambitieuze plannen om de komende jaren door heel Den Haag veel huishoudens op glasvezel aan te sluiten. De gemeente heeft een coördinerende rol om de aanleg te verspreiden over de stad en daarmee te voorkomen dat telecompartijen elkaar in de weg zitten. De afspraak is dat er in eerste instantie alleen glasvezel wordt aangelegd in wijken waar nog geen glasvezelnetwerk aanwezig is. Wethouder Buitenruimte, Hilbert Bredemeijer: “Dit zijn unieke afspraken in Nederland. Inwoners en bedrijven in Den Haag profiteren hiervan. De uitrol van glasvezel brengt niet alleen supersnel internet, maar met deze aanpak wordt ook de overlast van de werkzaamheden voor de inwoners zoveel mogelijk beperkt.”

Voortrekkersrol
Jordi Nieuwenhuis van Open Dutch Fiber is blij met de samenwerking: “Het is goed dat de gemeente het voortouw heeft genomen om afspraken te maken over de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het is in het belang van iedere inwoner van Den Haag dat we de uitrol van het glasvezelnetwerk versnellen en de werkzaamheden zo soepel mogelijk laten verlopen. Wij beginnen samen met T-Mobile dit jaar met de aanleg in Leyenburg, Rustenburg, Oostbroek, Transvaalkwartier, Duinoord, Zeeheldenkwartier, Stationsbuurt, Spoorwijk, Groente- en Fruitmarkt en delen van Moerwijk, Regentessekwartier, Centrum, Schilderswijk en Laakkwartier.” Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland, voegt hieraan toe: “Ik ben trots dat we deze overeenkomst hebben kunnen sluiten. De hofstad neemt hierin een voortrekkersrol. Het proces van de uitrol van glasvezel in Den Haag wordt met deze overeenkomst aanzienlijk versneld.”

Joost Steltenpool, algemeen directeur KPN Netwerk: “KPN legt in heel Nederland glasvezel aan om iedereen van snel en stabiel internet te voorzien. Ook in Den Haag liggen we op koers om de hele stad van glasvezel te voorzien. KPN is heel blij met de regierol die de gemeente met dit Haagse convenant op zich neemt, waardoor de uitrol voor inwoners en glasvezelpartijen voorspelbaar verloopt. Het komende jaar zal KPN starten met de uitrol van glasvezel in Bouwlust en Vrederust, Scheveningen en delen van Moerwijk, Archipelbuurt, Willemspark, Leyenburg, Centrum, Laak en Leidschenveen. Het gaat in totaal om 84.000 adressen.” 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten