Parels van Ypenburg parelen vroeg dit jaar, ook in Leidschenveen.

Geplaatst op 05-04-2022 13:43
Bron           Dick Muijs

 

Na twee jaar noodgedwongen vrijwel niets te kunnen ondernemen vanwege Covid-19, gaan de Parels van Ypenburg dit jaar weer en ook meerdere malen laten zien wat voor talent er aanwezig is in de wijk. 
Op 1 en 2 oktober vindt het evenement plaats. 

Nieuw is dat de Parels van Ypenburg hun werkgebied uitbreiden naar Leidschenveen! Van oudsher bestonden er twee groepen Parels, die van Ypenburg en Leidschenveen. Helaas stopten de Parels uit Leidschenveen met hun activiteiten, maar nu dit jaar het stadsdeel haar 20e verjaardag viert, wil de Parelwerkgroep Ypenburg beide wijken combineren. 
Alice van de Parelwerkgroep: “een superleuke uitdaging. We hebben na ons 10-jarig bestaan 2 Covid-19 jaren gehad zonder activiteiten.  Ook zijn er in de werkgroep aan toe om wat vernieuwing aan te brengen. We denken dat er in Leidschenveen ook veel talent aanwezig is en dat willen we heel graag laten zien.” 
Toffe Burendag op 16 april van 10.00 tot 17.00 uur.
                                                                                                                                     
Het eerste Pareloptreden zal zijn tijdens deze dag in Buurthuis de Yp aan de Oeverwallaan in wijk De Bras. “we vinden het erg leuk om aan te sluiten bij een evenement van ons voormalig Parelteamlid Christine Filip”, zegt Patty van de Parelwerkgroep. De Parels staan er met een kraam waar onder andere Alice van der Dool haar kwartetten van Delft presenteert en zijn er de zelfgemaakte knuffels te zien van Hennie Kluft.  Daarnaast is er informatie over deelname aan de Parels en kan je je direct laten inschrijven voor het Parelevenement op 1 en 2 oktober, want dan vindt het échte’ Parelevenement plaats!
Stadmakersfestival op 14 mei van 10.00-14.30 uur .     
                                                                            
 Aan dit festival, wat wordt gehouden in Buurtcentrum Piet Vink aan de Plesmanweg bij het winkelcentrum, nemen ook een aantal Parels deel. Er worden workshops en exposities gehouden van Parels die al eerder hebben meegedaan. Zo geeft fotograaf Sander van der Wel een workshop over fotografie met telefoon of camera, leert Hanneke Lambeck je werken in zachte steen, en Jacqueline Leemkuil geeft je in 15 minuten studieadvies. Hennie kluft is met haar zelfgemaakte knuffels aanwezig, en exposeert Jenny Bezemer haar schilderijen en/of tekeningen. Zangeres Hildegard Mandos zorgt voor de muzikale omlijsting.
Parelwerkgroep op zoek naar nieuw talent                                                                                         
Gedurende de beide evenementen op 16 april en 14 mei staan de bekende Parels al ingedeeld, maar voor hét evenement op 1 en 2 oktober is de Parelwerkgroep op zoek naar nieuwe Parels uit Ypenburg en Leidschenveen. Heb je een leuke hobby, een talent, een passie en wil je dat graag laten zien aan anderen, dan wordt je van harte uitgenodigd om je aan te melden. Dat kan via parelpost@hotmail.com geef daarbij een korte omschrijving wat je doet. Na de aanmelding neemt de werkgroep contact met je op. Zij zorgen ook  voor een leuke plek in de wijk tijdens het evenement. 
Foto: Parelwerkgroep 

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten