Inwoners Den Haag ontvangen 900 euro voor stookkosten, ook inwoners die iets meer verdienen.

Geplaatst op 02-04-2022 13:52
Bron           AD.nl


AD meldt : 
Tienduizenden huishoudens in Den Haag krijgen deze maand 900 euro van de gemeente vanwege de extreem hoge energieprijzen, dat is 100 euro meer dan het rijk geeft. Den Haag gaat ook aan meer mensen uitkeren dan zij hoeft te doen. Niet alleen minima krijgen geld, maar ook mensen die iets meer verdienen. Alles bij elkaar gaat het om zo’n 50.000 huishoudens.

Ilah Rubio 01-04-22, 13:09 Laatste update: 01-04-22, 13:46
Aanvankelijk zouden Haagse gezinnen die het financieel moeilijk hebben door de stijgende energieprijzen 300 euro krijgen van de overheid als tegemoetkoming voor de hogere kosten. Maar omdat de prijzen door de oorlog in Oekraïne nu extreem hoog zijn, is dat bedrag verhoogd naar 800 euro. De gemeente Den Haag heeft besloten daar nog eens 100 euro per gezin bovenop te gooien. 

Verruimd
Daarnaast is de financiële inkomenseis voor huishoudens om in aanmerking te komen voor deze regeling verruimd. De uitkering is nu voor alle gezinnen met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm (was tot 120 procent). De gemeente Den Haag verwacht de eenmalige uitkering rond 15 april uit te keren aan de inwoners die bekend zijn vanuit het uitkeringsbestand en de armoederegelingen. 

In mei gaat de uitbetaling open voor inwoners van wie de gemeente beperkt of helemaal geen gegevens heeft. Ieder huishouden met een inkomen tot 130 procent van de bijstandsnorm kan de compensatie van 900 euro dan aanvragen. De gemeente belooft dit op een zo toegankelijke manier te doen. 

Zwaar weer
In een aantal gevallen zal de compensatie niet altijd genoeg zijn om de energierekeningen te compenseren. Daarom kunnen mensen die echt in zwaar weer komen, omdat ze de vaste lasten niet meer kunnen betalen, terecht bij een van de meer dan dertig locaties van de gemeentelijke Helpdesk Geldzaken. Daar kunnen we mensen helpen te besparen en worden aanvullende voorzieningen geregeld’’, legt een gemeentewoordvoerder uit. De gemeente gaat deze regeling financieren vanuit de armoedemiddelen én gelden die over zijn van de coronasteunmaatregelen. 

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten