Opvang voor vluchtelingen Oekra´ne Koolwitjelaan. Tevens tweede locatie in Ypenburg bekend.

Geplaatst op 22-03-2022 17:11
Bron          


Opvang voor vluchtelingen Oekra´ne Koolwitjelaan

Door de oorlog in Oekra´ne zijn miljoenen mensen op de vlucht. Er komen ook veel vluchtelingen naar Den Haag. De gemeente zoekt daarom plekken in de stad waar zij snel en voor langere tijd kunnen worden opgevangen. Vanaf aankomende woensdag worden vluchtelingen uit Oekra´ne opgevangen in een aantal woningen aan de Koolwitjelaan in Ypenburg. Er is daar plek voor 48 vluchtelingen en ze blijven er ongeveer 6 maanden wonen. 
Het gaat hier om zes achtkamerwoningen aan de Koolwitjelaan. Deze woningen stonden leeg, omdat de statushouders die daar eerst woonden, zijn verhuisd naar andere plekken in de stad. Uiteindelijk worden deze woningen, net als de andere woningen in dit blok, verbouwd tot sociale huurwoningen voor gezinnen en alleenstaanden, waarvan een deel statushouder is (vluchtelingen met een verblijfsvergunning). Tot die tijd vangt de gemeente er Oekra´ense vluchtelingen op. 
Omwonenden informeren
De gemeente heeft de direct omwonenden van de Koolwitjelaan per brief ge´nformeerd. Ook zijn zij uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst over de opvang van vluchtelingen op woensdag 23 maart en een informatiebijeenkomst over de toekomstplannen van de huisvesting aan Koolwitjelaan 109 t/m 137 (oneven) op donderdag 7 april. 
De gemeente onderzoekt de mogelijkheden voor nog meer opvanglocaties voor Oekra´ense vluchtelingen in Leidschenveen-Ypenburg, net als in de rest van Den Haag. Zodra hier meer over bekend is, worden de inwoners hierover ge´nformeerd. 

Zeer recent is bekend gemaakt dat er aan het Hennegras 70 in de wijk De Bras ook op Ypenburg, een tweede locatie in gereedheid wordt gebracht voor de opvang van Oekra´ense vluchtelingen. Het gaat om een leegstaand gebouw van Staedion. Bewoners hebben hierover een brief ontvangen en ontvangen nog een uitnodiging voor een inloopbijeenkomst. Die bijeenkomst zal worden georganiseerd als bekend is wanneer de vluchtelingen aan het Hennegras arriveren.
Meer informatie 
Inwoners die op zoek zijn naar meer informatie, kunnen ook terecht op de website www.denhaag.nl/oekraine. Daar staan antwoorden op veel gestelde vragen. Ook staat er wat men kan doen om te helpen. Er is ook een speciaal telefoonnummer: (070) 353 80 24, op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten