D66 Wat ziet D66 voor kansen voor Leidschenveen/Ypenburg

Geplaatst op 13-03-2022 11:11
Bron          


D66

D66 is voor een veilig en groen Leidschenveen waar iedereen de kansen krijgt om zich te ontwikkelen qua scholing, carrière en wonen.
D66 heeft zich de afgelopen tijd ingespannen om het -spaarzame- groen in Leidschenveen goed te laten onderhouden. We hebben vragen gesteld over de conditie van de berm langs de Zoetermeerse Rijweg. D66 wil blijven toezien dat de groenvoorzieningen toenemen en de wijk daardoor ‘hitte bestendiger’ wordt. 
Onderhoud van het groen is bovendien belangrijk voor de toename van bio-diversiteit en de conditie van de ecologische zone.
D66 ondersteunt de Bewoners Organisatie Leidschenveen in het creëren van een extra tramhalte tussen Station Leidschenveen en Zoetermeer, ter hoogte van het Houtkadepad.Hierdoor worden meer Leidschenveners gestimuleerd het openbaar vervoer als nuttig vervoersalternatief te kiezen. Marieke van Doorn, één van onze Haagse raadsleden heeft hierover vragen gesteld tijdens het reguliere MRDH overleg.
D66 ondersteunt het initiatief om de geluidswerend geluidswering langs de A12 en de A4 te vervangen door zonnepanelen, waardoor Leidschenveen een duidelijke bijdrage kan leveren aan het opwekken van duurzame energie en daarmee een bijdrage levert aan de klimaatdoelstellingen van Den Haag. 
 
D66 Den Haag heeft de afgelopen periode het contact met de Bewonersorganisatie BOL als zeer prettig ervaren en hoopt ook de komende vier jaar in gesprek te blijven waardoor wij in staat wordt gesteld daar waar mogelijk een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van dit jongste stadsdeel te kunnen leveren. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten