Christen Unie wat zijn hun plannen voor Leidschenveen/Ypenburg.

Geplaatst op 13-03-2022 11:02
Bron          


Christen Unie/SGP

Wat ziet de ChristenUnie-SGP als grootste kansen en uitdagingen voor Leidschenveen?
Leidschenveen is een prachtige wijk waar veel mensen met plezier wonen. Een uitdaging voor de komende jaren is het gevoel van veiligheid versterken in Leidschenveen. Daarnaast is het belangrijk dat inwoners goed kunnen blijven doorstromen naar een volgende woning in de eigen wijk. We hebben en houden aandacht voor gevarieerd woningaanbod en voldoende seniorenwoningen in Leidschenveen. 
Welke drie onderwerpen hebben de hoogste prioriteit de komende raadsperiode voor Leidschenveen voor de ChristenUnie-SGP?
Allereerst is het belangrijk dat we de woningen in Leidschenveen verder verduurzamen. We investeren in isolatie en lokale duurzame bronnen om huizen te verwarmen. Waar mogelijk kunnen bewoners zelf eigenaar worden van lokale bronnen, zonnepanelen en buurtbatterijen. Daarnaast willen we eenzaamheid in Leidschenveen bestrijden: elke oudere wordt thuis bezocht, er worden verbindende activiteiten in de wijk georganiseerde en we organiseren de Haagse week voor het samenzijn. Tenslotte willen we Leidschenveen een fijne wijk laten zijn voor jongeren. Daarom investeren we in het jongerenwerk vanaf 16 jaar en zorgen we voor voldoende plekken waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten. 
Welke concrete ambities heeft de ChristenUnie-SGP om de komende raadsperiode gerealiseerd te hebben voor Leidschenveen?
We maken de Laan van Leidschenveen veiliger. Dit doen we door de maximumsnelheid te verlagen naar 30 km/h, we leggen drempels aan en er komen interactieve zebrapaden om de veiligheid te verbeteren. Daarnaast heropenen we het stadsdeelkantoor in Ypenburg voor publiekszaken. Zo hoeven inwoners van Leidschenveen niet helemaal naar het stadhuis of stadsdeelkantoor Escamp om een paspoort of rijbewijs aan te vragen. 

 ===


Klik hier voor alle nieuwsberichten