VVD Wat ziet de Haagse VVD als grootste kansen en uitdagingen voor Leidschenveen?

Geplaatst op 13-03-2022 10:48
Bron          VVD
Wat ziet de Haagse VVD als grootste kansen en uitdagingen voor Leidschenveen?
Leidschenveen is een geweldige wijk van Den Haag. Het is een wijk waar je kinderen fijn kunnen opgroeien en je lekker kunt leven. Dat is iets waar de VVD trots op is. Het zijn voor de VVD juist deze mensen die de stad maken. Als VVD willen we dat wat goed is goed blijft en dat wat beter kan beter wordt. Je wilt immers dat het veilig is om te fietsen in de wijk zodat onze kinderen veilig van en naar de sportclub en school kunnen fietsen. Fijn wonen begint bij een veilige wijk. Dat is iets waar de VVD zich al heel lang mee bezig houdt en juist ook voor Leidschenveen aandacht voor wil blijven houden.
 
De VVD denkt dat Leidschenveen nog beter kan worden als we het stadsdeel meer kunnen verbinden met zowel Ypenburg als de rest van Den Haag. Bijvoorbeeld door meer fietsverbindingen over de snelweg naar de binnenstad te maken en door de A12 te verdiepen waardoor er een stadspark op aangelegd kan worden. Zo zorgen we ervoor dat het mooie wonen in Leidschenveen nog beter wordt.
 
Welke drie onderwerpen hebben de hoogste prioriteit de komende raadsperiode voor Leidschenveen voor de Haagse VVD?
 
1. Randstadrail: een extra halte op de Houtkade
 
Leidschenveen ligt precies tussen de Haagse binnenstad en Zoetermeer in. We hebben ook een tram, de randstadrail die daartussen pendelt. Maar sommige bewoners van Leidschenveen kunnen die tram niet gebruiken. Er zijn te weinig  haltes. Daarom wil de VVD dat er een extra halte wordt gerealiseerd zodat alle bewoners van Leidschenveen makkelijk de tram kunnen nemen naar zowel Den Haag als Zoetermeer.
 
2. Overkapping A12 en creatie stadspark.
 
De A12 deelt het stadsdeel in tweeŽn. Als je dat vergelijkt met andere stadsdelen is dat heel vreemd. En zeer onwenselijk. Een oplossing is er zeker. De overkapping van de A12. Door deze weg te overkappen of onder de grond te brengen zorg je ervoor dat de twee wijken aan elkaar kunnen groeien. Door het overkapte deel groen te maken kun je tegelijkertijd een mooi stadspark aanleggen en worden de twee wijken alleen maar mooier.
 
3. Verkeersoverlast Mall of The Netherlands tegengaan.
 
Het verkeer dat naar de Mall of The Netherlands gaat is voor bewoners van Leidschenveen verschrikkelijk. Op drukke dagen willen bewoners niet met de auto van of naar de Haagse Binnenstad of elders. Dat moeten we oplossen. Door een grootschalig plan op te stellen dat de verkeersstromen beter stroomlijnt, bijvoorbeeld door ongelijkvloerse kruisingen aan te leggen. Dat verdienen de bewoners van Leidschenveen.
 
Welke concrete ambities heeft de Haagse VVD om de komende raadsperiode gerealiseerd te hebben voor Leidschenveen?
 
De VVD wil dat het wonen in Leidschenveen goed blijft. Daarom willen we als eerst starten met het oplossen van verkeersoverlast veroorzaakt door de Mall. Het mag niet zo zijn dat bewoners niet weg durven omdat ze bang zijn dat ze in een file terechtkomen! Samen met het Rijk en de gemeente Leidschendam-Voorburg lossen we komend jaar die problemen op. Ook het aanleggen van een extra halte gaan we ons heel hard voor maken. Je zou zeggen dat het maken van een extra halte snel te regelen is. Helaas is de realiteit anders. We gaan duwen en trekken om dit voor de bewoners van Leidschenveen te realiseren. Voor de overkapping van de A12 wil de Haagse VVD in het coalitieakkoord de eerste piketpaal slaan om te zorgen dat er een start wordt gemaakt met onderzoek zodat we weten hoe we het kunnen realiseren. 

 ===Klik hier voor alle nieuwsberichten