Inwoners met een laag inkomen krijgen gratis zelftesten thuisgestuurd

Geplaatst op 25-02-2022 08:57
Bron           Gemeente Den Haag


Gemeente Den Haag meldt : Inwoners met een laag inkomen krijgen gratis zelftesten thuisgestuurd. 

Inwoners met een Ooievaarspas ontvangen deze week gratis zelftesten en chirurgische mondkapjes, dat zegt wethouder Arjen Kapteijns (Sociale Zaken en Werk). De gemeente stuurt zes mondkapjes en zes zelftesten per post aan mensen met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn. Zoals aan alle inwoners met een Ooievaarspas. 

Het inpakken van de zelftesten en mondkapjes gebeurt door Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Wethouder Kapteijn was bracht een bezoek aan de werkplaats waar ze sinds dinsdag al bezig zijn met het maken van de pakketten. Hier worden ongeveer 500.000 zelftesten en mondkapjes ingepakt. Eerder deze maand werden 100.00 extra zelftesten door het Armoedefonds namens de gemeente op centrale punten in de stad verspreid zoals het Daklozenloket, de Servicepunten XL en de buurthuizen. 

'Met de nieuwe Coronaversoepelingen mogen we weer meer en er zijn weer activiteiten in de stad. De zelftesten en mondkapjes kunnen mensen ook gebruiken als ze er weer op uit gaan met hun Ooievaarspas', zegt wethouder Arjen Kapteijns. 

Mensen die corona-gerelateerde klachten hebben, kunnen een zelftest doen of naar de GGD. Vanaf 25 februari is het dragen van een mondkapjes alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en op de luchthavens. Dit om kwetsbare mensen de mogelijkheid te bieden om veilig te reizen. Uiteraard kunnen inwoners ook mondkapjes dragen op plekken waar dat niet verplicht is. Bijvoorbeeld op plekken waar het druk is.

Den Haag Werkt
Den Haag Werkt is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Samen met werkgevers helpt zij inwoners die al lang geen werk hebben aan een baan. Den Haag Werkt brengt werkgevers in contact met werkzoekenden. Bijvoorbeeld mensen die lang werkloos zijn, of voor een deel arbeidsongeschikt zijn, of jongeren met een handicap. Kandidaten die met steun en begeleiding snel aan de slag kunnen bij bedrijven in Den Haag. Zo worden hun mogelijkheden voor werk groter. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten