De paddentrek is begonnen ook in Leidschenveen.

Geplaatst op 13-02-2022 18:21
Bron          De paddentrek is in Delfland op 9 februari begonnen! We hebben nauwelijks winter gehad, de dieren zijn op weg naar de sloot om zich voort te planten. Ze starten met de avondschemering 
Natuurlijk Delfland organiseert op de volgende plekken overzetacties:

Delft* (Abtswoude / Victoriapad+A27, Van der Slootsingel, Kuyperwijk, Middelweg, Aan ít Verlaat, Tweemolentjeskade); Delfgauw*, Delftsestraatweg; Hoek van Holland, Nieuwlandsedijk; Leidschenveen, Klaverveld; Maasland* (Koningin Julianaweg, Maasland, Kortebuurt); Maassluis*, Zuidbuurt; Nootdorp* (Hazepad, Veenweg); Rotterdam, Oude Bovendijk; Vlaardingen* (Holyweg, Watersportweg, Zuidbuurt/ van Boendaleweg); Ypenburg*, Bitterzoetpad.

Er zijn nog paddenoverzetters nodig op de locaties met een *. Bel 06 Ė 33 00 1742 of stuur een email aan natuurlijkDelfland@knnv.nl

De padden worden op 17 locaties geholpen door ca 300 mensen. De meeste locaties zijn te herkennen aan verkeersborden. 

Als de padden bij hun trektocht een verkeersweg oversteken worden ze in grote aantallen doodgereden. 

De actuele situatie voor de paddentrek is te vinden op https://delfland.knnv.nl/padden-overzetten/ 

Ook zijn op de diverse locaties de straatputten afgedekt met een rooster. Want dat zijn dodelijke vallen voor deze dieren. 

De trek vindt plaats tussen 19:00 en 7:00 uur. 

Deze beschermde dieren hebben de afgelopen winter in de grond, onder stenen, in composthopen gezeten. Tijdens de paddentrek komen de dieren boven de 6ļ C tevoorschijn, zeker als het regent. 

Wat is en doet Natuurlijk Delfland? 

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieŽn te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt. 

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.  

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten