Gratis mondkapjes en zelftesten voor mensen met laag inkomen

Geplaatst op 10-02-2022 13:46
Bron           Gemeente Den Haag


Woont u in Den Haag en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u gratis 1 coronazelftest ophalen. Dit kan op verschillende plekken in de stad.
Hagenaars met een laag inkomen kunnen op verschillende locaties in de stad gratis een Corona zelftest ophalen. In totaal gaat het om 100.000 zelftesten. Het Armoedefonds heeft de testen over centrale punten in de stad verspreid. Een overzicht van al deze punten vindt u hier.   

Voor Leidschenveen : Leidschenveen
Harriėt Freezerhof 20
2492 JD Den Haag 

Ophaaltijden: donderdag van 11.30 tot 13.00 uur
Contact: leidschenveen@voedselbankhaaglanden.nl
Daarnaast krijgt ieder lid van de Ooievaarspas 6 mondkapjes en 6 zelftesten thuis gestuurd.  

Woont u in Den Haag en heeft u een laag inkomen? Dan kunt u gratis 1 coronazelftest ophalen. Dit kan op verschillende plekken in de stad. 
In totaal zijn er 100.000 gratis zelftesten beschikbaar. Het Armoedefonds heeft hiervoor gezorgd. 
De gratis zelftesten zijn voor mensen met een inkomen dat lager is dan 120% van het sociaal minimum. Kijk voor informatie over het sociaal minimum(externe link) op de website van het UWV. 
Waar kunt u de zelftest ophalen?  

Positieve zelftest?
Is de zelftest positief? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een 2e test. Die test geeft meer zekerheid dan een zelftest. De test bij de GGD is ook gratis. U maakt hiervoor een afspraak via de website Coronatest.nl(externe link). U kunt ook bellen naar telefoonnummer 0800-1202.
Als iedereen met het coronavirus thuisblijft, worden minder mensen ziek. 

 ===

Klik hier voor alle nieuwsberichten